15/5/2015 |
L'òpera bufa de Mozart, composada el 1790, torna a Barcelona després d'onze anys sota la direcció escènica de Damiano Michieletto
Després d'onze anys, l'òpera bufa 'Così fan tutte', amb música de Mozart creada el 1790, torna al Gran Teatre del Liceu ambientada en un hotel de luxe sota la direcció escènica de Damiano Michieletto. Amb un llibret originat de Lorenzo da Ponte inspirat en textos de Boccaccio, Shakespeare i Cervantes, l'obra parla sobre les acusacions d'immoralitat i les infidelitats de les dones, i s'ha convertit en un sàtira social més enllà de la part còmica de l'embolic.
Michieletto ha recordat que l'obra, que es podrà veure del 20 al 30 de maig, també critica els homes en una època en què el poder masculí era molt fort i evident. "La història s'ambienta en un hotel on quatre joves, feliços i contents, passen les seves vacances". L'obra "comença amb una aposta sobre la fidelitat de dues dones que arriben a un hotel a passar una setmana amb la seva parella, i acaba amb un final dur i cruel perquè gradualment les coses es trenquen". La posada en escena és actual i majestuosa, amb un vestuari atrevit. Pel que fa a l'escenografia, destaca el moviment giratori de l'espai, segons han explicat a la presentació de l'obra d'aquest dijous.
La trama de 'Così fan tutte' transcorre entre la recepció de l'hotel, una habitació i el bar, que s'ha reproduït al Saló dels Miralls del Liceu, on els espectadors podran prendre un còctel a la sortida.Tot i que el Liceu dóna suport a la iniciativa del dia sense música prevista pel 20 de maig, no cancel·larà l'estrena de l'òpera pel compromís amb els abonats i el respecte al contracte firmat fa tres anys i set mesos per a l'estrena de l'obra. Segons un portaveu del Liceu, anul·lar l'estrena suposaria una pèrdua de 193.000 euros per incompliment del contracte signat. A aquest preu, a més, se li hauria de sumar el preu de la devolució de les entrades, import que el teatre assegura que no podria assumir.
Ara