ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

OBC, del Barroc al segle XXI

20/3/2004 |

 

L'orquestra presenta una nova temporada oberta a tots els estils musicals i augmenta el nombre de concerts a 82.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va presentar ahir la programació de la temporada que ve, 82 concerts que abracen tot el repertori musical, des del Barroc fins a les noves creacions del segle XXI.

Els sis mil nous espectadors d'aquesta temporada avalen la nova línia de programació que va establir el director titular de l'OBC, Ernest Martínez Izquierdo. Amb aquesta confiança, el director va presentar ahir els 32 programes que conformen la temporada 2004-2005, que es caracteritza per la seva amplitud de repertori. "Hi ha Barroc, classicisme, Romanticisme, clàssics del segle XX, noves creacions i també jazz simfònic", esmentava Martínez Izquierdo, per acabar dient que "estem oberts a tot tipus de repertori, sense cap mena de complex".
La programació inclou un concert amb obres de Vivaldi, Pergolesi i Boccherini, dirigit per Claudio Scimone, sis grans obres de Beethoven, música del segle XX, des de Stravinsky a Ligeti i Berio -en el seu 80 aniversari-, i grans clàssics russos com Txaikovski, Rakhmàninov, Prokófiev i Xostakóvitx; i amb la voluntat expressa del director de donar a conèixer la música de Sibèlius i la nova generació de compositors, intèrprets i directors finlandesos, tot plegat sense oblidar el postromanticisme alemany, amb Wagner i Strauss, ni la música coral -hi participen el Cor de Cambra del Palau de la Música, l'Orfeó Català, el Cor del Liceu, la Coral Càrmina i el Cor Madrigal-. La programació tampoc no oblida la música catalana, amb obres de Gerhard, Mestres Quadreny, Benguerel, Granados, Brotons, Homs, Montsalvatge i un encàrrec a Albert Garcia Demestres.
La temporada té un pressupost d'1.455.267 euros, un 6,5% més que l'anterior, gràcies a l'increment de concerts, segons Joan Oller, director general de l'Auditori.
D'altra banda, Ernest Martínez Izquierdo també va explicar que a més a més de consolidar la figura del director assistent -que actualment és Xavier Puig-, "perquè és un sistema d'ajudar, i molt, els joves directors", els responsables de l'OBC també preveuen la creació de la figura del compositor resident, un projecte que es concretaria per a la temporada 2006-07.

Gires i gravacions
L'evolució de l'Orquestra passa també per fer-se ambaixadora a l'estranger, ja sigui fent gires o enregistraments. Pel que fa a les gires, se n'ha previst una per al desembre del 2005 per Alemanya i Àustria que inclou un concert al famós Musikverein de Viena, i se n'estan preparant dues més, una per França al 2006 i l'altra per Itàlia al 2007.
Pel que fa als enregistraments, l'OBC gravarà dos CDs monogràfics, un de dedicat a la música de Salvador Brotons i l'altre a la de Joan Guinjoan, alhora que han arribat a un acord amb Harmonia Mundi per a la distribució. L'orquestra també enregistrarà un disc amb música de Rodrigo i Palomo dirigit per Frühbeck de Burgos i amb el guitarrista Pepe Romero, així com un altre amb Michel Camilo sobre obres per a piano de Gershwin que distribuirà Telarc.

Marta Porter
Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet