La clàssica i el folk s'uneixen als Concerts de Tarda al Palau
7/3/2004 |
La Cobla La Principal del Llobregat, el Cor de Cambra del Palau i The Dubliners participen al cicle.
El Palau de la Música acull per desena temporada consecutiva el cicle Concerts de Tarda al Palau, que enguany ha programat sis concerts que es mouen entre la música clàssica, el folk irlandès i el jazz.
Com a curiositat, el cicle ha convidat aquest any el grup irlandès The Dubliners, que oferirà un recital el 17 de maig. La formació és un dels més clars exponents de la música tradicional irlandesa des que a mitjans dels anys 60 la cançó Seves Druken Nights els va llançar a la fama. Malgrat que no tots els membres actuals pertanyen al nucli fundador, The Dubliners segueix conservant aquell esperit independent que va aplanar el camí a altres grups provinents d'Irlanda i Escòcia com The Chieftains, U2 o Ossian.
Aquest concert és una mostra dels diferents gèneres que aquest any conformen el cicle, un cicle en el qual, a més de música folk irlandesa hi haurà música per a cobla, coral, opereta, simfònica i jazz.
La programació l'obrirà el 29 de març la Cobla La Principal del Llobregat, que celebra el seu 75 aniversari amb l'estrena d'una obra-encàrrec de Salvador Brotons, que a més a més dirigirà la formació en un programa que també inclou peces de Toldrà, Vilà, Lamote de Grignon, Damaré, Ros Marbà i Martínez Comín.
L'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Albert Argudo i amb la soprano Rosa Mateu i el tenor Albert Montserrat com a veus solistes, oferiran un concert basat en fragments d'operetes de Strauss i Lehár, amb fragments d'Una nit a Venècia, Sang vienesa, El Tsarevitx i El comte de Luxemburg (19 d'abril).
Pecats de Rossini
Una setmana més tard, el Cor de Cambra del Palau de la Música, dirigit per Jordi Casas, interpretarà diferents peces curtes de Gioachino Rossini. "Són divertiments que Rossini va escriure quan ja s'havia cansat d'escriure òperes", explicava Casas durant la presentació del cicle a la premsa. Les peces formen part del recull Péchés de vieillesse, un conjunt "força desenfadat, fins i tot frívol, però sempre conservant la qualitat de Rossini", especificava el director. El concert comptarà amb les veus solistes de Carme Cusidó (sorpano) i Madga Pujol i Montse Trias (mezzosopranos), a més de la participació del pianista Jordi Armengol.
El quart concert anirà a càrrec de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que dirigeix Alfons Reverté, amb un programa que uneix diferents obres de Granados, Kodály, Dvorák, Copland i Saint-Saëns que tenen el denominador comú de la dansa.
Després del concert de The Dubliners (17 de maig), tancarà el cicle la Big Band Jazz Terrassa (17 de juny), dirigida per John Dubuclet, amb un concert d'homenatge a Count Basie amb obres de Miller, Goodman, Crosby i Ellington, entre d'altres.
Fèlix Millet, president de la Fundació Palau de la Música Catalana-Orfeó Català, va assegurar que el cicle funciona molt bé ja que l'edició anterior va tenir una ocupació del 98%, amb una assistència total de gairebé 10.000 persones.
M.P.
Avui