Kuijken i La Petite Bande oferiran una 'Passió' amb instruments antics
28/2/2004 |
El violinista belga dirigirà la formació el dia 28 de març a l'Auditori Nacional.
L'orquestra vol tornar als orígens amb una versió molt depurada de Bach.
El tradicional Concert de Setmana Santa que cada any organitza la Fundació CaixaBank tindrà com a protagonistes aquest any el director belga Sigiswald Kuijken i La Petite Bande, una formació especialitzada en interpretacions històriques. El concert tindrà lloc a l'Auditori Nacional el dia 28 del mes que ve (a les sis de la tarda) i les entrades es posaran a la venda dilluns que ve al Sindicat d'Iniciativa i a Iniciatives Turístiques d'Ordino.
Kuijken i La Petite Bande (fundada el 1972) sempre s'han caracteritzat per la investigació històrica i per la interpretació amb instruments antics per buscar l'essència de la música i intentar transmetre-la de la manera més semblant a la del context d'on va sorgir. I aquest serà precisament el tret diferenciador de La passió segons sant Mateu que podrà escoltar el públic andorrà el dia 28 a l'Auditori i que ha estat definida com una de les més depurades i fidels a l'original.
La Petite Bande presentarà dos cors. El primer estarà format per Inge Van de Kerkhove (soprano), Petra Noskaiova (contralt), Jens Weber (tenor i Evangelista) i Marcus Niedermeyr (baix i Jesús). El segon l'integren Marie Kuijken (soprano), Patrizia Hardt (contralt), Christophe Einhorn (tenor) i Jan Van der Crabben (baix).
INVESTIGADOR DE LA TRADICIÓ
Sigiswald Kuijken (Brussel.les, 1944) és un dels directors i violinistes més prestigiosos del panorama internacional. Amb el seu germà Wieland es va formar en la interpretació dels instruments del Renaixement i es va especialitzar an la viola de gamba.
L'any 1969 Kuijken va restablir la vella tècnica de tocar el violí sense aguantar l'instrument amb la barbeta, un mètode que ha divulgat en molts conservatoris. El 1972 va fundar La Petite Bande (el nom de l'orquestra de Lully de la cort de Lluís XIV), que codirigeix Gustav Leonhardt, amb destacats especialistes en música antiga. Inicialment, La Petite Bande havia de dedicar-se a la gravació de música inèdita però l'èxit de les gravacions els va impulsar a dedicar-se a fer concerts i ampliar el repertori, inicialment limitat a la música francesa.
El Periòdic d'Andorra