El nou director del Museu de la Música, Jaume Ayats, vol que aquesta institució esdevingui el "node central" de tots els museus de la música de Catalunya i del patrimoni musical català. Ayats ha explicat aquest dilluns que el museu inicia ara una "segona etapa" que li ha de donar més visibilitat i repercussió. "El Museu de la Música ha de ser una àgora, un espai de trobada, la sala d'estar musical del país", diu Ayats, que també assumeix la direcció del Centre Robert Gerhard.
Segons Ayats, el museu és "una petita joia" poc coneguda i que ha tingut "poca repercussió" en la vida social del país. Un dels objectius immediats és obrir-lo a "nous públics" i a noves experimentacions pel que fa a la música perquè sigui un lloc per "anar a viure i reflexionar sobre el fet musical". En aquest àmbit, Ayats es planteja destacar la col·lecció de guitarres del museu, "molt probablement una de les millors del món".
Els vincles entre Mompou i Gaudí
Coincidint amb la presentació pública de Jaume Ayats com a nou director, el Museu de la Música ha presentat l'exposició temporal 'El so de la llum', que s'estrenarà aquest dimarts i es podrà veure fins al 3 de juny del 2013. Es tracta d'una proposta del músic Adolf Pla i el fotògraf Marc Llimargas que posa en relació els vincles que han descobert entre Frederic Mompou i Antoni Gaudí. Tot i pertànyer a diferents generacions, la concepció de l'art i les fonts d'inspiració dels dos personatges tenen elements en comú, segons il·lustra la exposició. La figura de Mompou és el fil conductor de la mostra, construïda amb fotografies, partitures, grafismes i aforismes.