ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Lírica i cuina, a través del geni de Rossini

7/4/2012 |

 

 

Una caricatura de Gioacchino Rossini Foto: ARXIU

El restaurant Rosa dels Vents inicia avui un nou cicle musical i gastronòmic

L'italià Gioacchino Rossini (1792-1868) va ser un gran compositor, però també un notable gurmet, i en homenatge a aquesta doble faceta seva el restaurant Rosa dels Vents, del Sallés Hotel & Spa Cala del Pi de Platja d'Aro, inicia avui el cicle gastronòmic i musical Lírica culinària: quatre sopars amb música en directe que tindran lloc els quatre dissabtes del mes d'abril, rememorant els dissabtes musicals que organitzava Rossini per rebre algunes de les personalitats més destacades de la seva època.

El xef de Rosa dels Vents, Enric Herce, ha preparat per a aquests sopars quatre menús inspirats en la música de Rossini. Avui, el menú A taula amb Rossini s'obrirà amb “quatre entremesos per a piano i un sol de mortadel·la”, i seguiran els “filets de llenguado Rossinii el “gall dindi farcit amb tòfones, que va fer plorar Rossini per tercera i última vegada, segons la seva pròpia recepta”. Com a postres, hi haurà els “fígaros”: uns pastissets de fruita gebrada dedicats a El barber de Sevilla.

Durant el sopar, hi actuaran el baríton cubà Ulises Ordúñez, que dirigeix amb Susanna del Saz l'espectacle Opera fantasy, a Barcelona, i la soprano aragonesa Carmen Rodríguez, professora del Conservatori de Música de Girona. El duet centrarà la seva actuació en àries de diverses òperes de Rossini.

Xavier Castillón
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet