ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu de tots, a Terrassa

15/1/2011 |

 

L'Ajuntament i la fundació concreten el conveni firmat el 2003 per fer al Teatre Principal dos o tres espectacles anuals de la programació del Petit Liceu, el primer al novembre.

Vuit anys han hagut de passar perquè l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, pugui tornar a anunciar amb tots els ets i uts que al Teatre Principal s'hi portaran obres produïdes al Liceu. Al maig del 2003 l'aleshores director general de la Fundació Teatre del Liceu i l'alcalde, Pere Navarro, van firmar un conveni perquè al 2004 s'hi poguessin representar produccions operístiques de petit i mitjà format un cop el consistori hagués tancat l'operació de compra. Una afirmació que li va costar moltes crítiques de l'oposició per “electoralista”, ja que les negociacions amb els propietaris no van ser senzilles i la compra no es va concretar fins al 2005 amb un conveni de compravenda i un de permuta pel cinema Avenida, de Ca n'Anglada, per un global de 5,3 milions. El procés de rehabilitació de l'edifici i de recerca dels 12 milions de finançament també s'ha allargat, tot i que l'equipament ja encara la recta final i estrenarà la primera producció teatral el 14 d'abril amb el muntatge Una vella, coneguda olor, obra de Josep Maria Benet i Jornet, dirigit pel terrassenc Sergi Belbel.

 

Navarro i l'actual director de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, van concretar ahir el conveni marc del 2003 amb un nou acord per portar-hi dos o tres espectacles de la programació del Petit Liceu, destinat a públic infantil i familiar, cada temporada. El primer serà el 20 de novembre d'enguany i el segon el 12 de febrer del 2012. Queda per concretar quin dels espectacles serà, una decisió que Marco va dir que es concretarà més endavant en funció de les disponibilitats del teatre, de la tipologia d'espectacle i a quin públic es vulgui —si escolar o familiar–. En qualsevol cas, la decisió es prendrà des de Terrassa i per a cada programa d'actuació se signarà un conveni específic per determinar quantes representacions es faran i les condicions econòmiques, d'aportació material i humana de les parts, entre altres. Marco tampoc va posar cap impediment perquè algunes d'aquestes obres s'estrenin primer a Terrassa abans que a Barcelona, assegurant que un teatre nacional “no és de Barcelona, sinó de Catalunya”. També va deixar clar que el Liceu no respon a aquella imatge d'espectacles destinats a “elits de petits sectors”, sinó que “és el Liceu de tots, i que també estarà a Terrassa” amb operes pensades per a un públic familiar i infantil que l'última temporada van veure 200.000 persones. De la seva banda, l'alcalde Navarro va assegurar que la “marca” Liceu té molt prestigi internacional i garanteix una manera de fer cultura que “pot ser molt beneficiosa per a la ciutat”.

Jordi Alemany Güell
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet