ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu acollirà l'estrena espanyol de 'Ariane et Barbe-Bleue', de Paul Dukas

17/1/2010 |

 

Es tracta d'una de les grans òperes del segle XX sobre el mite del Barba Blava | La nova temporada tindrà 16 òperes i arrenca amb 'Iphigenie auf Tauris', de la companyia Pina Bausch | Entre les obres que es podran veure al coliseu barceloní , un nou muntatge de 'Carmen' de Bizet, 'Fastalff' de Verdi, 'Parsifal' de Wagner o 'Lulu "d'Alban Berg

 

La temporada 2010-2011 del Gran Teatre del Liceu, que s'obrirà el proper mes de setembre amb Iphigenie auf Tauris, de la companyia Pina Bausch, també suposarà l'estrena a Espanya de Ariane et Barbe-Bleue, de Paul Dukas, una de les grans òperes del segle XX sobre el mite de Barba-blava.

El director general de la institució, Joan-Francesc Marco, i el director artístic, Joan Matabosch, han presentat els títols que programarà el coliseu barceloní en els propers mesos, amb una aposta "per la qualitat i l'oferta artística de primer nivell", intentant, segons han reconegut tots dos, que el context econòmic de crisi no marqui les grans línies de la programació.

En aquest sentit, Matabosch ha destacat que es representaran setze òperes, amb primeres figures mundials, tres espectacles de dansa, quatre concerts, tres recitals i una desena d'obres infantils en l'apartat Petit Liceu, tres d'elles estrena, com Petriuxka, d'Igor Stravinsky; Così fun tutte, de Mozart, dirigida per la catalana Carol López, i unes representacions de Giselle, a càrrec de la Dresden Sempeoper Ballet.

Iphigenie auf Tauris es podrà veure a partir del dia 4 de setembre de 2010 i es tracta d'una versió, dirigida per Jan Michael Horstmann, a partir de l'escenografia i la coreografia de la recentment morta Pina Bausch.

Un nou muntatge de Carmen, de Bizet, li rellevarà a finals del mateix mes, sota la direcció de Marc Piollet, que debuta a Barcelona, i la direcció d'escena de Calixto Bieito, amb un repartiment que inclou a Beatrice Uria-Monzon, Roberto Alagna, Marina Poplavskaia i Erwin Shrott.

Una altra de les òperes que es representarà a la plaça de la Rambla serà Lulu, d'Alban Berg, dirigida per Michael Bodey i amb Patricia Petibon i Michael Volle, un dels barítons més rellevants del moment, en el seu elenc. També estarà per primera vegada a Espanya, amb la London Sinfonietta, Into the Little Hill, de George Benjamin, amb direcció musical de Franck Ollu i escènica de John Fulljames.

Falstaff, de Verdi, una nova proposta dirigida per Fabio Luisi, que debuta al Liceu, ocuparà l'escenari el desembre d'aquest any, i comptarà amb la interpretació, entre altres, de Ambrogio Maestri, Fiorenza Cedolins, Ludovic Tézier i Joel Prieto, un jove cantant espanyol que comença a comptar amb una sòlida carrera internacional.

Ja al gener de 2011, serà la tragèdia lírica d'Anna Bolena, de Donizetti, la que es representi en el teatre, amb Stefan Anton Reck de director musical i Rafael Duran al capdavant de la direcció escènica. Edita Gruberova, Elina Garance, Josep Bros, Carlo Colombara i Sonia Prina són alguns dels intèrprets.

En aquesta nova temporada, el Liceu tampoc no s'oblida de Wagner i posarà en escena al febrer un muntatge de Parsifal, dirigit per Michael Boder i amb el polèmic Claus Guth en la direcció d'escena. Després de 24 anys de no representar conjuntament en el coliseu català, tornaran a l'escenari les òperes Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, i Pagliacci, de Leoncavallo, al mes d'abril, amb el debut al Liceu d'un dels grans directors del moment, Richard Jones.

El retaule de Maese Pedro, de Falla, dirigit per Alfons Reverter a l'apartat musical i en el d'escena per Enrique Lanz, es representarà a l'abril, mentre que maig serà per Der Freischütz, de Carl Maria von Weber, amb en el debut a al Liceu de Marc Albrecht.

Al juny i juliol es podrà veure Ariane et Barbe-Blue, una estrena especialment remarcat per Matabosch, perquè ofereix una versió diferent del mite del Barba Blava, centrant-se "no tant en l'alliberament d'unes dones, sinó en la por que tenen aquestes a ser alliberades ". Completen el programa LByron, d'Agustí Charles i Tamerlano, amb direcció musical de William Lacey i la presència a l'escenari de Plácido Domingo, que s'estrena com a cantant "händeliano", en paraules de Matabosch.


La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet