ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Casas: «No entenc que Millet sigui al carrer»

25/11/2009 |

 

L'imputat Montull juga a tennis a Montjuïc. El Govern desposseeix Millet de la Creu de Sant Jordi

–El Cor de Cambra ha estat com l’aneguet lleig del Palau. Es va professionalitzar fa tot just un any. ¿Com se sent amb el que ha passat amb Millet?
–Ens vam quedar tots bocabadats, indignats per aquella gran fal·làcia que no hi havia diners. Estem treballant des del 1990 però mai hi havia recursos per professionalitzar els cors. Només des de l’any passat tenen una feina digna.

 

–¿Han estat els més perjudicats?
–Un dels grans perjudicats. Molta gent ha estat treballant sense vacances, sense cobertura de seguretat social, dedicant-hi hores...

–I Millet segueix sense trepitjar la presó. ¿Per què?
–No ho sé, és cosa del procés judicial, però entenc que la gent estigui indignada, jo tampoc entenc que sigui al carrer.

–Mariona Carulla, actual presidenta de l’Orfeó Català i la Fundació, ha dit que una de les prioritats serà impulsar els cors.
–Som optimistes. En tres mesos, els actuals directius ja ens han vingut a veure a més concerts i assajos que els anteriors, que no venien mai. Les perspectives són bones.

–¿Millet no anava a veure’ls?
–Va anar a molt pocs concerts i no sé per què, perquè era el president.

–¿Què demana per a la nova etapa?
–Dos desitjos: recuperar la confiança en el Palau i que es treballi amb normalitat. I sobretot, destacar que ara és quan més ajuda necessitem. Si ara els que ens han recolzat econòmicament, institucions i també patrocinadors, retiren les seves ajudes estaran fent el joc a un delinqüent. Ara és quan s’ha d’ajudar el Palau.

–¿Però com recuperaran la confiança en la institució els patrocinadors i els ciutadans?
–No ens hem de recordar només de les coses dolentes. Durant els 112 anys de l’Orfeó hi ha hagut molta gent molt generosa amb aquesta casa que ha cantat gratis i que ha treballat amb seny i amb gran interès.

–Com a gran novetat, aquesta temporada han decidit adaptar cançons de rock i pop; d’Elvis Presley, Michael Jackson i Paul Simon. ¿Busquen nous públics?
–Sí, volem acostar els cors a més àmplies audiències, fer-los més populars amb repertoris que atreguin gent jove i de totes les edats. En altres països, com els EUA, és molt habitual que es facin arranjaments de músiques modernes per a les corals. I crec que és una gran idea perquè la música clàssica està en crisi a tot el món, va a la baixa i s’ha d’intentar buscar nous estímuls, sense caure en la demagògia. La nostra voluntat és que, vist el suport que rebem de la Generalitat, existeixi una rendibilitat social.

–¿El cas Millet ha danyat molt la seva imatge?
–No, estem molt ben considerats a Espanya, saben que som un cor de qualitat. Ens truquen els grans directors d’orquestres, com Jesús López Cobos i Víctor Pablo Pérez. Tenim un gran prestigi.

I. F.
El Periòdico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet