L'ONCA interpreta els concerts So de Corda del cicle l'Auditori Educa
28/1/2008 |
Infants d'entre 6 i 10 anys descobriran la música a través de la comunicació. Aprendre a estimar la interpretació en directe i descobrir el so són els objectius.
Aquesta setmana comença a Barcelona una nova edició dels concerts So de Corda 2008, dirigits a infants d'entre sis i deu anys, que tindran lloc a l'auditori de Barcelona. Emmarcat dins el cicle l'Auditori Educa, l'ONCA, sota la direcció musical de Gerard Claret, serà l'encarregada d'interpretar el repertori escollit per a l'ocasió.
L'Auditori es convertirà en l'espai en què els infants descobriran la música, el moviment escènic, el llenguatge corporal-visual dels instrumentistes i moltes cordes de colors i llargades diferents a través del llenguatge de comunicació sota la direcció escènica de Montse Colomé entre espectadors i intèrprets amb l'objectiu de donar a conèixer el so i els instruments de corda amb un llenguatge universal: la música.
APRENDRE ESCOLTANT L'ONCA,
des d'un vessant educatiu i didàctic, haurà de fer arribar als infants la música d'una agrupació instrumental que té més de 300 anys d'història. Els quinze músics i Claret com a director-concertino amb cinc violins primers, quatre violins segons, tres violes, dos violoncels i un contrabaix interpretaran junts o per separat, en petits grups, quiets i en moviment per captivar els més petits a descobrir la música en directe perquè aprenguin sense la necessitat que ningú els expliqui res.
La interpretació d'obres de diferents èpoques i estils amb desplaçaments per l'espai, així com alguns elements sorpresa, estan pensats per facilitar la comprensió dels diferents caràcters de les obres i d'algunes de les estructures musicals que s'escoltaran.
L'objectiu del cicle és que els nens i nenes aprenguin a respectar i estimar la música en directe a través de l'experimentació de les sensacions que provoca escoltar-la. Però també aprendre a respectar i a valorar el silenci a través de la seva pròpia actitud perquè hi hagi una entesa col.lectiva.
DESCOBRIR LA SONORITAT
La corda hi serà com a element de joc, objecte quotidià o font de vibració sonora protagonitzarà el concert en la cada nova interpretació musical portarà a un nou espai i a un nou objectiu visual o didàctic. A més, descobriran les diferents possibilitats sonores que dóna una orquestra formada per instruments de corda com són el pizzicato o el col.legno. Els menuts podran observar i escoltar l'orquestra per separat i conjuntament i hi tindran contacte directe ja que els músics baixaran a la mateixa platea.
Hi haurà un espai dedicat a la música que es pot ballar, amb el minuet de Mozart o el vals de Txaikosvki perquè expressin corporalment les sensacions que reben tant del so com del silenci.
BABET ESPONA
El Periòdic d'Andorra