ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ennio Morricone rep l'Oscar honorífic a tota la seva carrera

26/2/2007 |

 

L'Acadèmia reconeix la feina de Scorsese amb dos Oscars després de 40 anys de carrerra.

El compositor italià Ennio Morricone ha rebut l'Oscar honorífic a la seva carrera durant la 79a edició dels premis de cine de Hollywood després d'haver estat candidat fins en cinc ocasions i no haver guanyat mai l'anhelada estatueta.

El compositor ha agraït a l'Acadèmia el premi visiblement emocionat i ha assegurat, en italià, que "no es tractava d'una meta sinó d'un punt de partida" i que, als seus 78 anys, continuaria "dedicant-se al món del cine amb passió".

50 anys de carrera
Morricone, que ha estat traduït a l'anglès per Clint Eastwood, ha rendit homenatge a "tots aquells artistes que no han rebut mai cap premi com aquest, malgrat haver-se entregat a la seva feina": "espero que algun dia puguin rebre'l".

Entre llàgrimes, ha dedicat el premi a la seva dona, Maria, de qui espera, segons ha afirmat, que "m'estimi igual que jo l'estimo a ella".

Morricone era l'únic guanyador segur d'aquesta 79 edició dels Oscars després d'una prolífica carrera de més de 50 anys en què ha posat música a més de mig miler de produccions de cine i televisió.

Interpretació de Celine Dion
Després d'una retrospectiva de les seves bandes sonores més famoses, Celine Dion ha interpretat des de l'escenari del teatre Kodak el tema I knew I loved you, i ha propiciat un dels moments més emocionants de la vetllada. La cançó s'inclou en el nou disc compacte amb la seva música que ho diu tot amb el seu títol: We all love Ennio Morricone (Tots estimem Ennio Morricone).

L'àlbum conté alguns dels seus temes més coneguts interpretats per altres autors com Bruce Springsteen, Celine Dion, Metallica, Yo-Yo Ma, Roger Waters, Renee Fleming i Andrea Bocelli.

El compositor del 'western'
El compositor italià és, malgrat no haver rebut l'Oscar en cap de les seves cinc nominacions, un dels compositors cinematogràfics més reconeguts del món gràcies, entre altres obres, a la banda sonora d'El bo, el lleig i el dolent de Sergio Leone.

Morricone és a més responsable de la música d'altres films de l'anomenat spaghetti western, com la de Per un grapat de dòlars i posteriorment, el 1984, la d'Hi havia una vegada a Amèrica./i>.

Entre les més de 300 pel·lícules per a les quals ha compost la música destaquen a més de les cintes de Leone, les bandes sonores de Cinema Paradiso(1988), Frenètic (1988), L'Home de les Estrelles (1995), Sostiene Pereira (1995) i La Leyenda del Pianista del Océano (1999), entre altres.


El Periódico

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet