ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Conservatori obre un ampli programa d'activitats a alumnes i professors d'altres centres

1/2/2007 |

 

La Diputació subvencionarà la formació permanent dels docents externs.

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha posat en marxa un intens programa d'activitats pedagògiques adreçades tant als alumnes i professors propis com als d'altres centres educatius de les comarques gironines. Deu classes magistrals, quatre cursos de formació permanent per a professors de música amb subvencions de la Diputació per als docents externs, cinc conferències, quatre concerts pedagògics i sis tallers són algunes de les activitats previstes per aquest curs.

Aquest programa d'activitats va ser presentat ahir pel director de l'organisme autònom del Conservatori, Carles Lama; el director acadèmic, Lluís Brugués, i el coordinador de les activitats externes i professor de cant, Salvador Parron. Aquest programa d'activitats es complementa amb set o vuit intercanvis que tindran lloc al llarg del curs amb els conservatoris de Sabadell, Santander, Vila-seca, Cervera, Manresa i Alacant, i amb un programa de concerts, ja presentat prèviament, que ahir va incloure l'actuació de Catalina Reus (violí) i Jordi Humet (piano) a l'auditori Viader de Girona.

CLASSES MAGISTRALS
Mireia Pintó en farà una d'interpretació i tècnica vocal, el 6 de febrer; Ramon Aragall, una de fagot, el 27 de febrer; Josep Maria Mas, una d'orgue, el 28 de febrer; Àlex Garrobé, una de guitarra, el mateix dia 28; Ferran Torrens, una d'oboè, l'1 de març; Raül Garrido, una de trompa, el 3 de març; Xavier Díaz-Latorre, una d'instruments de corda polsada, el 5 de març; Ariane Prüsner, una de llengües estrangeres per a cantants, el 13 de març i el 17 d'abril; Viv Manning, una de cant modern, el 30 de març, i Vicenç Prats, una de flauta travessera, el 25 de maig. La inscripció és gratuïta per a alumnes i professors del centre, i a la majoria de classes s'accepten alumnes externs actius (25 euros) i oïdors (10 euros), excepte alguns casos en què només s'accepten alumnes oïdors.

FORMACIÓ PERMANENT.
Hi ha cursos d'educació corporal per a professors, a partir del 23 de febrer; sobre l'oïda musical a començaments del segle XXI, el 27 de febrer; sobre la veu en l'aprenentatge musical, el 28 de febrer i el 2 de març, i sobre terminologia alemanya en la notació musical, el 17 d'abril. La inscripció per als professors de fora del centre, subvencionada per la Diputació, costa 10 euros.

CONFERÈNCIES.
El meteoròleg i músic Alfred Rodríguez Picó parlarà el dia 26 de febrer sobre música i meteorologia; el pianista rus Guennadi Dzubenko, sobre música russa per a piano, el 28 de febrer; Jordi Masó, sobre música contemporània per a piano, l'1 de març; el doctor Josep Mombiela, sobre el desenvolupament neuro-funcional i la música, l'1 de març, i la cantant i foniatra Cori Casanova, sobre salut i higiene vocal, el 9 de maig. Entrada lliure.

PROFESSORS CONVIDATS.
Gonçal Comellas farà quatre classes de violí per a alumnes del Conservatori, el 2 i el 3 de febrer i el 4 i el 5 de maig. El brasiler Luiz de Moura Castro oferirà una classe de piano de quatre hores, el 12 d'abril.

CONCERTS PEDAGÒGICS.
Aniran a càrrec de Guennadi Dzubenko, el 28 de febrer, i Agustí Fernández (Mutzo, el piano preparat), el 2 de març. El 3 de març hi haurà una selecció d'escenes del Mikado. Serà un concert d'alumnes, coproduït pel Conservatori i l'escola de teatre El Galliner, sota la direcció de Joan Anton Sánchez, director artístic del Centre d'Arts Escèniques de Badalona-Teatre Zorrilla. El 20 de març tindrà lloc al Viader un Concert Domenico Scarlatti, a càrrec de l'Aula de Clavicèmbal de Béatrice Martin. Tots amb entrada lliure.

TALLERS.
S'han programat tallers d'interpretació barroca, el 26 de febrer; de lutieria, el 27 de febrer; d'instruments d'Orff, el 27 de febrer; de gospel, el 28 de febrer; d'acompanyament per a guitarra, l'1 de març, i de confecció de canyes de tenora i tible, el 2 de març.

ALTRES ACTIVITATS
Es farà un concert de presentació d'instruments per a alumnes de sensibilització i iniciació, el 28 de febrer; una visita a diversos harmòniums privats del nucli antic de Girona, l'1 de març, i una sessió de treball rítmic i introducció a la percussió, el 2 de març.

XAVIER CASTILLÓN
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet