ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall mostra l'art de la improvisació en la música antiga

27/8/2006 |

 

El músic imparteix un curs al Festival de la Porta Ferrada.

Orient i Occident. L'art de la improvisació en la música antiga i les tradicions orals 1200-1750. Aquest és el títol del Curs de Música Antiga de Catalunya que imparteix a Sant Feliu de Guíxols Jordi Savall, en el marc del Festival de la Porta Ferrada. Una demostració d'aquest curs, que aglutina alumnes de diversos països, va ser el concert que es va fer divendres.

El concert de divendres, el primer de tres (27 i 28 d'agost), va ser una mostra de l'esperit del seminari: fer una recerca d'un veritable diàleg entre les músiques de l'antiga Hespèria cristiana, jueva i musulmana, de l'Itàlia medieval i les músiques del Marroc, d'Israel, de Pèrsia, d'Afganistan i de l'antic imperi Otomà. La col·laboració especial de grans músics d'arrel tradicional d'Armènia, Grècia i el Marroc fa possible aquesta fusió de cultures.

Orient i occident, doncs, és un curs especialitzat, que dirigit per Jordi Savall s'imparteix des del 22 al 28 d'agost al XXII Curs de Música Antiga a Catalunya, una iniciativa que va començar ara fa més de 21 anys. El Curs de Música Antiga aplega alumnes de tot el món, que volen perfeccionar els seus coneixements i tècnica d'interpretació dels diversos repertoris històrics de la música occidental i oriental. La proposta, única d'aquest curs, que es complementa amb conferències i concerts del festival, l'ha convertida en un referent internacional. Amb una mitjana de cent alumnes, el curs és el més important dels que es fan en aquests moments al sud d'Europa. Aquesta edició compta amb una setantena d'inscrits de diferents països del món, entre els quals hi ha una presència notable de França, seguit d'Holanda, i d'altres països com ara Suïssa, Àustria, Israel, Portugal, Dinamarca i Alemanya. El curs està dirigit principalment a estudiants de grau superior i de postgrau, i les classes s'imparteixen en l'antic monestir i l'església de Sant Feliu de Guíxols. L'objectiu és abordar la revisió i actualització dels continguts interpretatius i pedagògics de la música d'època al voltant dels repertoris fonamentals de cada especialitat, abastant els àmbits hispànic i europeu, a més d'establir una dinàmica de coneixement i pràctica de caràcter transversal.

JOAN TRILLAS
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet