De l'Auditori al Palau. Beethoven, Brahms i La flauta màgica
5/5/2006 |
Per la seva part, a l’OBC encarrila la recta final de la present temporada amb l’avantpenúltim dels programes, el vint-i-setè i que ens portarà a una de les figures internacionals més joves del panorama: la violinista Hilary Han. L’encarregat de dirigir la formació barcelonina serà el català Antoni Ros-Marbà que obrirà les tres sessions de concert amb una partitura de Mompou arranjada per ell mateix. Després, el Concert per a violí i orquestra opus 61 de Beethoven serà ofert per una de les perles interpretatives de la temporada. Elogiada arreu per la seva destresa tècnica i per la maduresa amb què s’atansa a les obres més importants del repertori, la seva lectura compartirà protagonisme amb una obra tan fonamental com centenària com és La Mer de Debussy.
També, però al Palau de la Música Catalana i només el diumenge per la tarda (18h.), l’Orquestra de l’Acadèmia Gran Teatre del Liceu sota la batuta de Sebastian Wiegle oferirà Un concert en benefici del programa DREAM de la Comunitat de Sant Egidi per a la lluita contra la Sida a l’Àfrica. El programa es compondrà de dues simfonies capdalts del repertori com són la núm. 40 en sol major K. 550 de Mozart i la núm. 1 en do menor op. 68 de Brahms.
La cita operística es concentra a Sabadell on el dia 7 tindrà lloc la darrera actuació a la capital vallesana de l’últim títol que els Amics de l’Ópera de Sabadell presenten aquesta temporada. Com no, Mozart pren el protagonisme i la seva Die Zauberflöte recorreran Catalunya durant les properes setmanes, com sempre, amb un bon feix de nòmines joves i de casa en els papers principals.
Però l’atractiu líric curiós del cap de setmana el trobem en el vessant sarsueler de Barcelona, ja que dues de les diverses agrupacions oferiren les respectives darrers funcions de la seva temporada. Ambdues diumenge per la tarda a dos quarts de sis. Per una banda, els Amics de la sarsuela de Gràcia ho farà al teatre del Cercle Catòlic de Gràcia amb El conde de Luxemburgo en un muntatge dirigit escènicament per Vicens Sendra; i per l’altra l’Agrupació Artístico Teatral Cloteatre ho farà amb La rosa del azafrán sota directrius de Josep Lluís Blanch al teatre de l’Escola Tècnica del Clot. Dues funcions que comencen a acomiadar el calendari barceloní.
Albert Ferrer i Flamarich
Catclàssics