L'OBC presenta nova temporada
6/4/2006 |
La 2006-2007 serà la primera amb Eiji Oue com a director titular.
En línies generals la temporada que ve l'OBC manté la mateixa línia que en anys anteriors. Probablement, el fet més destacat sigui la presència d'un nou director titular, el japonès Eiji Oue, que substituirà Ernest Martínez Izquierdo. El director barceloní continuarà vinculat a l'orquestra com a principal director convidat, juntament amb Franz Paul Decker. Oue dirigirà l'OBC en cinc programes diferents en la seva primera temporada com a titular, el mateix nombre que Martínez Izquierdo, el director sortint.
A nivell musical, la temporada 2006-2007 oferirà més obres simfonicocorals i es mantindrà l'aposta per convertir en "clàssics" els compositors del segle XX. Així mateix, cal destacar una més gran presència de compositors catalans amb noms com els d'Albéniz, Sor, Gerhard, Durán, Carnicer, Montsalvatge, Borgunyó, Martínez Comín o Lamote de Grignon. També augmenta el nombre d'estrenes amb encàrrecs a Rodríguez Picó, Charles, Vivancos, Mestres Quadreny o Padrós.
La temporada començarà un cop més amb el Festival Mozart -que programarà músiques de l'etapa neoclàssica d'Igor Stravinski-, que aquest any tornarà a dirigir Christian Zacharias. A partir d'aleshores s'oferiran fins a 34 programes diferents (cinc més que l'actual temporada) cosa que representen 90 concerts (sis més que aquesta). El creixement que l'OBC ha experimentat aquests últims anys -tant d'oferta de concerts i de localitats, com d'abonats- es vol mantenir i l'objectiu és situar el nombre d'abonats en 13.000 i els assistents en 175.000 la temporada que ve.
D'entre les obres del gran repertori cal destacar l'audició de les Simfonies núm. 2 i 5 de Mahler, el cicle La Meva Pàtria, de Smetana; el Concert per a violí i orquestra, de Brahms; La vida breve i El Sombrero de Tres Picos de Falla o les tres primeres cantates de l'Oratori de Nadal, de Bach, entre d'altres. Hi haurà també una atenció especial per a la música del compositor anglès Edward Elgar, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i se seguiran programant simfonies de Xostakòvitx (les núm. 6 i 10).
Entre les batutes que dirigiran l'OBC, hi trobem Jesús López Cobos, Robert King, Vladimir Fedoseyev o Libor Pesek, per citar-ne alguns. Pel que fa als solistes destaquen els noms dels pianistes Michel Camilo i Joaquín Achúcarro, la soprano Montserrat Caballé, les contralts Ewa Podles i Nathalie Stutzmann, els violinistes Frank Peter Zimmermann i Daniel Hope o el violoncel·lista Misha Maisky, entre d'altres.
La temporada que ve també hi haurà intercanvis amb altres formacions simfòniques. Aquest cop visitaran L'Auditori, l'Orchestre National de l'Ille de France, l'Orchestra Santa Cecilia de Roma i l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya. Fruit d'aquestes visites, l'OBC visitarà París, Roma i Madrid durant els pròxims mesos. Cal destacar també la presència de l'Orquestra Clàssica i Cor de Bonn per oferir la Passió segons Sant Joan, de Bach.
A banda dels concerts que faran a Barcelona, l'OBC farà concerts a Lleida, Tarragona i també a Girona, per portar arreu alguns dels programes de la temporada. Pel que fa a les gravacions discogràfiques, hi ha nombrosos projectes, tots vinculats a l'àmbit català, entre els quals destaquen una nova gravació d'El giravolt de maig, d'Eduard Toldrà, monogràfics dedicats a Casablancas o Mestres Quadreny, el Rèquiem, de Xavier Benguerel, o El cant dels càntics, de Ricard Lamote de Grignon. També hi ha previst gravar un disc amb el tenor Josep Carreras.
La nova temporada ja ha estat penjada a la web de L'Auditori.
Pere Andreu Jariod
Ritmes.net