ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La música de Nino Rota farà reviure «El padrí» a l'Auditori

3/11/2005 |

 

Demà comença el cicle «Música de pel·lícules» amb cinc obres del compositor italià

La Sala Simfònica de L'Auditori s'omplirà des d'avui i fins diumenge de la música de Nino Rota (1911-1979). Es tracta de quatre sessions d'un mateix concert amb Prova d'orchestra (1978) i La strada (1954) en la primera part i El padrí (1972-74), Waterloo (1970) i la Suite simfònica d' Il gattopardo (1962-63) en la segona. El concert anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida pel violoncel·lista i director italià Franco Petracchi.

La resposta del públic davant la interpretació de cinc obres de Nino Rota a L'Auditori sota la batuta de Franco Petracchi no s'ha fet esperar. Ahir en la presentació del cicle, el director de L'Auditori, Joan Oller, va anunciar que ja s'han venut gairebé totes les entrades per als concerts del cap de setmana.

El violoncel·lista i director italià Franco Petracchi dirigirà l'OBC seguint les partitures manuscrites de qui va ser el seu mestre i amic, Nino Rota. Petracchi va explicar que ha aconseguit les partitures a través de familiars del compositor, ja que «moltes pertanyen a companyies cinematogràfiques i no es poden pagar milers de dòlars per uns minuts de música». Així, de les cinc obres que s'interpretaran a L'Auditori, només El padrí no tindrà la partitura original.

Petracchi confessa que al «mestre» no li agradava compondre música per a pel·lícules però que no s'hi sabia negar, sobretot per l'amistat que tenia amb el director Federico Fellini.

Dins del cicle, Fellini és el director de dues de les pel·lícules musicades per Rota, La strada i Prova d'orquestra. Segons Petracchi, Rota i Fellini formaven un tàndem perfecte ja que «Rota hi posava la matèria i l'art i Fellini, la ment, la intuïció musical».
Les obres del milanès tenen una «composició senzilla però unes partitures molt complexes ja que hi ha unes superposicions de to increïbles, properes a la música contemporània», va explicar Petracchi.

Més enllà de la música, Petracchi recorda Rota com una persona extraordinària i molt generosa que «donava diners als seus deixebles perquè es compressin instruments».

Gemma Lleixà
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet