ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Concurs Caballé tindrà un cost de 150.000 euros i es farà al maig

11/11/2004 |

 

Ajuntament i Comú financen al 50% el certamen, dirigit per Enrico Castiglione. El Liceu aportarà el suport logístic i els seus equips artístics, com ara l'orquestra.

Montserrat Caballé va passar ahir per Sant Julià i per la Seu, els dos escenaris que acolliran la nova etapa del Concurs Internacional de Cant que porta el seu nom i que havia estat suspès l'any passat. El Comú de Sant Julià i l'Ajuntament de la Seu compartiran al 50% els 150.000 euros anuals que costarà el concurs, que dirigirà Enrico Castiglione i se celebrarà entre el 9 i el 15 de maig de l'any que ve en escenaris de les dues poblacions. A més a més, Caballé oferirà un recital benèfic (el dia 14) a la catedral de la Seu i les habituals classes magistrals durant els dies posteriors al concurs. La soprano va voler comprovar l'acústica de la catedral ahir mateix i per això va acabar l'estada al Pirineu amb una visita al temple de la Seu.

Caballé va escoltar els elogis del cònsol Josep Pintat i l'alcalde Jordi Ausàs, així com les lloances de Josep Caminal, director de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, una persona clau en la recuperació del concurs que va crear i finançar durant cinc anys la Fundació Julià Reig. Caminal va anunciar que el Liceu donarà al certamen suport logístic i organitzatiu i aportarà els seus col.lectius artístics, com ara l'orquestra, que acompanyarà els concerts dels guanyadors i de Caballé.

Pintat, Ausàs i la soprano catalana van signar ahir el conveni que donarà vida al concurs durant dos anys i van fer constants referències als vincles que existeixen entre les dues poblacions i al reforçament que tindran gràcies a aquest projecte cultural.
Caballé va mostrar la seva satisfacció per la recuperació del seu concurs després d'un any que va qualificar d'una manera peculiar: "Acabo d'arribar de l'Azerbaidjan, un lloc molt llunyà i a vegades amb conflictes, i al conservatori, durant una audició, em van preguntar per què no fèiem el concurs de cant. Em va sorprendre moltíssim i els vaig contestar que sí, que sí que el fèiem, després d'un any sabàtic".

La soprano va agrair de manera molt especial la implicació del Liceu en la iniciativa. "La música uneix d'aquesta formosa manera Sant Julià i la Seu. És la base d'una harmonia entre dos pobles amb un capità tan esplèndid, tant atent, lliurat i humil com és Josep Caminal i la Fundació del Gran Teatre del Liceu", va comentar la soprano.

PROMOCIÓ ENTRE ELS JOVES
Caminal va subratllar la importància del concurs per "generar nous valors, garantir el futur i millorar les qualitats" i va emmarcar-lo dins els "beneficis socials" que genera el Liceu al marge d'una bona temporada d'òpera. "Hem de traslladar el nostre discurs cultural fora del teatre de la Rambla i vincular-hi la gent jove", va afegir Caminal, que també es va mostrar orgullós del programa Òpera Oberta del Liceu, que permet assistir a òperes des de la Universitat d'Andorra.

Roser Porta
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet