ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori renova Ludovic Morlot al capdavant de l'OBC i José R. Pascual-Vilaplana a la BMB

8/10/2024 |

 

L’Auditori ha aprovat renovar les direccions artístiques de Ludovic Morlot al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i de José R. Pascual-Vilaplana de la Banda Municipal de Barcelona (BMB) dos anys més, fins a completar la temporada 27-28 i 26-27 respectivament. La decisió s’ha aprovat aquest dimarts tarda en la reunió ordinària dels òrgans de govern del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra.

Ludovic Morlot, al capdavant de l’OBC des de la temporada 22-23, va encetar amb gran èxit aquest divendres passat la tercera de les sis temporades que completarà amb l’orquestra. Durant aquest curs, Morlot portarà l’OBC al Concertgebouw d’Amsterdam, al Festival de Pâques d’Aix en Provence i a l’Auditori de Lió, la seva ciutat natal, després de l’èxit de la gira europea de la passada primavera al Konserthuset d’Estocolm i a l’Elbphilharmonie d’Hamburg, sala que ha tornat a convidar l’OBC a la tardor del 2025.
El mestre continua la seva tasca d’enregistraments pel segell de L’Auditori, que seguirà creixent al llarg de la temporada 2024-25 després de la bona rebuda internacional del primer disc de la integral de Ravel. L’OBC continuarà treballant tant en l’obra del compositor francès Maurice Ravel com en la línia patrimonial amb Héctor Parra, Octavi Rumbau, Luís Codera Puzo i Joan Magrané, i en la línia editorial dedicada a les dones compositores, amb publicacions de Betsy Jolas, Raquel García-Tomàs i Gabriella Smith. 
Ludovic Morlot té una trajectòria molt intensa com a director convidat que complementa les seves funcions com a titular a Barcelona. Les destinacions més destacades d’aquesta temporada inclouen la Simfònica de Boston, la Filharmònica de Los Ángeles, la Simfònica de Seattle (on és emèrit), la Filharmònica de la BBC (on és artista associat), i també dirigeix a Pelleas i Melisande a l’Òpera de Dallas i Les Troyens a l’Òpera de Seattle.

Pascual-Vilaplana, titular de la BMB des del 2018, inaugurarà la temporada de la banda el proper 20 d’octubre. Continuador de la tasca iniciada per Salvador Brotons, Pascual-Vilaplana ha ajudat a situar la BMB com a referent europeu i, com a gran coneixedor del repertori per a banda, segueix sent la figura indicada per portar a terme aquesta feina.

Durant la temporada 2023-24, va portar la BMB a oferir un concert a Innsbruk, dins el marc de la 29 edició del festival Innsbruck Promenade Concerts, convertint-se així en la primera formació de l’Estat espanyol en participar-hi. Enguany, després de l’èxit aconseguit a Àustria, torna a sortir de gira, actuant a la Casa da Música d’Oporto amb un intercanvi amb la Banda Simfònica Portuguesa (BSP). A més, el mestre seguirà al capdavant del projecte d’enregistrament pel segell de L’Auditori, amb la publicació de les obres d’Albert Guinovart, Salvador Brotons i Amando Blanquer, i la gravació de José María Sánchez-Verdú i Paquito D’Rivera.

Des de 2015, Pascual-Vilaplana és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i, des del 2018, comparteix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. També és director convidat principal de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto i ha dirigit la Banda Nacional de Cuba, la SAF Army Band d’Eslovènia, l’AULOS Blasorchester de Suïssa, la WASBE Youth Wind Band de San José (Califòrnia) o l’Orchestra Accademia del Teatro La Fenice de Venècia.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet