ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Juan Diego Flórez actuarà al Palau de la Música Catalana amb l'Orquesta Juvenil Sinfonía por el Perí

16/9/2024 |

 

El pròxim dissabte 21 de setembre (Sala de Concerts, 20 h), el carismàtic tenor peruà Juan Diego Flórez inaugurarà la temporada 2024-2025 del cicle Palau Grans Veus, dedicat a les grans veus líriques del panorama internacional actual, en un concert molt especial en el qual l’acompanyarà l’Orquesta Juvenil Sinfonía por el Perú, que debutarà al Palau de la Música Catalana i també a la ciutat de Barcelona. La formació orquestral és part de l’organització social que Flórez presideix, Sinfonía por el Perú, i que des de fa tretze anys treballa per transformar la vida de milers de nens, nenes i joves peruans a través de la pràctica col·lectiva i gratuïta de la música. Dirigirà el concert la colombiana Ana María Patiño-Osorio, reconeguda per la seva brillant trajectòria internacional i el seu compromís amb l’educació musical i actual directora assistent de l’Orquestra de la Suisse Romande.

Aquest concert oferirà l’oportunitat de conèixer de primera mà l’organització social de Juan Diego Flórez, que comparteix filosofia i objectius amb Palau Vincles, el projecte social del Palau de la Música Catalana que fomenta la inclusió i la integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves.

Artista estimat a tot el món, Juan Diego Flórez és famós per la seva veu lírica i potent, i el seu domini del repertori belcantista. El seu carisma escènic i la seva capacitat per connectar emocionalment amb el públic l’han consolidat com un dels tenors més destacats de la seva generació. En aquesta setena actuació al Palau de la Música Catalana, oferirà al públic un repertori amb algunes de les melodies que més fama li han aportat i que van des del repertori d’òpera italiana i francesa fins a la sarsuela, així com cançons populars llatinoamericanes. Precisament al gènere de la sarsuela, hi ha dedicat l’artista la seva última gravació, que amb el nom Flórez Zarzuela, es publicarà el pròxim 20 de setembre.

La vetllada començarà amb obres de dos grans noms del bel canto, com són Vincenzo Bellini i Gaetano Donizetti. De Bellini, l’orquestra interpretarà l’Obertura de Norma, i a continuació el tenor cantarà “O, di Capellio… È serbata a questo acciaro… L’amo tanto e m’è sì cara” d’I Capuleti e I Montecchi, i de Donizetti “Ed ancor la tremenda porta…. Come uno spirito angelico… Bagnato il sen di lagrime” de Roberto Devereux i “Inosservato penetrava… Angelo casto e bel” d’Il Duca d’Alba, obra que va comptar amb la col·laboració de Matteo Salvi en la seva composició.

El concert seguirà amb l’Obertura de La forza del destino i l’ària “L’émir auprès de lui m’appelle… Je veux encore entendre” de Jérusalem, ambdues de Giuseppe Verdi; per continuar amb Charles Gounod, de qui s’interpretaran l’entreacte del segon acte i “L’amour!... Ah, lève-toi, soleil”, de Roméo et Juliette. El repertori d’òpera francesa finalitzarà amb dues obres de Jacques Offenbach: el “Can-Can” d’Orphée aux enfers i “Au mont Ida” de La belle Hélène.

El programa seguirà amb repertori de sarsuela, començant pel Preludi de La revoltosa de Ruperto Chapí, al qual seguiran “Al mismito rey moro” de La alegría del batallón de José Calixto Serrano; “Mi locura... Paxarín tú que vuelas” de La pícara molinera de Pablo Luna; “Bella enamorada” d’El último romántico de Reveriano Soutullo i Juan Vert; l’Intermedio de La boda de Luis Alonso de Gerónimo Giménez, i Granada, la popular cançó d’Agustín Lara. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet