ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Lady MacBeth de Mtsensk' de Xostakóvitx, inaugura la temporada 24/25 del Liceu

16/9/2024 |

 

En la temporada que celebra el 25è aniversari de la reobertura del Teatre, el Liceu estrena una nova producció de l’artista resident del Teatre Àlex Ollé de l’òpera Lady Macbeth de Mtsensk de Dmitri Xostakóvitx.

Influïda per l’expressionisme musical i cinematogràfic, la segona i última òpera de Xostakóvitx és una obra marcada per la tensió, un thriller vertiginós. Josep Pons, director musical de la casa, fa brillar una partitura que té en els rols principals a Sara Jakubiak/Ángeles Blancas (Katerina), Pavel Černoch/ Ladislav Elgr (Serguei), Alexei Botnarciuc (Boris) i Ilya Selivanov (Zinovi).

A mig camí entre el retrat psicològic i la crítica social, la segona i última òpera de Xostakóvitx busca entendre els motius que porten una dona de classe alta a cometre els crims més horribles, dibuixant al seu voltant un espantós marc de corrupció, degradació moral i opressió patriarcal.

L’escenografia d’Alfons Flores dissenya, per mitjà de panells mòbils, els espais de l’òpera, concebuts com a presons físiques i socials que porten Katerina al límit.

L'escenari està cobert per una piscina amb capacitat per a 10.000 litres d'aigua, part d'un sistema sostenible creat pel Liceu que aprofita les aigües freàtiques del Teatre. Aquestes aigües passen per un procés de tractament i desinfecció, i es mantenen en un circuit intern per evitar el malbaratament d'aigua.

El 7 d’octubre té lloc una funció exclusiva per a la comunitat Under35. Aquesta funció s’emmarca dins l’acció del Vibe35, el festival de la programació per joves d'entre 18 i 35 anys promoguda per L'Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet