ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Hélène Grimaud torna a Barcelona 10 anys després

21/5/2024 |

 

BCN Clàssics rep la visita el pròxim dilluns 27 de maig al Palau de la Música Catalana de la pianista Hélène Grimaud, després de més de 10 anys sense trepitjar la capital catalana. L’artista francesa interpretarà obres de Beethoven (Sonata per a piano núm.30, op.109), Brahms (Tres Intermezzi per a piano, op.117 i Fantasies, op.116) i Bach (Xacona de la Partita núm. 2 BWV1004, arr. Busoni).

Hélène Grimaud no és només una artista musical profundament apassionada i compromesa, a més s’ha establert com a conservacionista, activista dels drets humans i escriptora.

Artista exclusiva de Deutsche Grammophon, les seves gravacions han rebut nombrosos premis: el Premi de Gravació Clàssica de l’Any a Cannes, el Choc du Monde de la Musique, el Diapason d'or, el Grand Prix du disque, el Premi de l’Acadèmia de Gravació (Tòquio), el Premi Midem Classic i el Premi Echo Klassik. Destaca 'Beethoven' (Staatskapelle Dresden/Jurowski), escollit un dels millors àlbums de la història en "Clàssics essencials" d’iTunes; va guanyar el premi Echo Klassik 2013 al "Millor disc de música de cambra" amb Sol Gabetta.

Fundadora del Wolf Conservation Center, també és membre de l’organització Músics per als Drets Humans per una cultura de canvi social. La seva contribució al món de la música clàssica va ser reconeguda pel govern francès quan fou nomenada Chevalier de l’Ordre National de la Légion d'Honneur. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet