18/12/2023 |
El Cant de la Sibil·la ja s’ha convertit en una cita obligada de cada Nadal a Cardedeu.
Enguany, la representació, amb un equip artístic i un repartiment de primer ordre, es farà aquest divendres a les 9 del vespre a l’església de Santa Maria, amb entrada gratuïta.
Amb la direcció d’Emilio de la Lindre, l’Agrupació Coral Cardedeuenca comptarà amb dues col·laboracions prestigioses, la del contratenor David Sagastume, que des de 1988 forma part de la Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall, i del músic Jordi Reguant, a l’orgue.
Dalt l’escenari també hi pujaran Iñaki de la Linde, a la percussió; Cesc Alexandri, tarota; Glòria Segura, baixó, i el grup de teatre de Cardedeu 10 de Deu Teatre.Tot plegat amb direcció escènica de l’escenògraf Josep Castells i l’actor Oriol Genís. El vestuari de la Sibil·la i del cor és una creació de l’escenògraf i figurista Lluc Castells. Pel que fa al cartell de la Sibil·la d’enguany, és obra de l’artista local de prestigi internacional Aryz, conegut pels murals de grans dimensions que plasmen personatges, escenes quotidianes o paisatges compositius. Una de les seves últimes creacions ha estat l’obra Criança, a l’església de Santa Maria del Pi de Barcelona.
La Sibil·la, símbol de la saviesa femenina, és una figura del paganisme grecollatí. La influència de les sibil·les i pitonisses era notòria, ja que els grans assumptes d’estat passaven sempre per l’autoritat de la Sibil·la. La interpretació del Cant de la Sibil·la, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, és una interpretació musical que es feia la Nit de Nadal i que va tenir molta repercussió durant l’edat mitjana. L’Agrupació Coral Cardedeuenca va fer el 21 de desembre de 2013 la primera edició del Cant de la Sibil·la, però va ser a partir del 2018 que té un caràcter estable.
El 9 Nou