31/1/2022 |
La nova producció d’El Petit Liceu, La cuina de rossini s’estrena a la Sala Gran del Liceu aquest mes de febrer, amb direcció escènica de David Selvas i direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén. La proposta explica la història de dos joves, en Ross (Toni Viñals) i la Isabella (Neus Pàmies), els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini. A través d’aquesta història, l’espectacle aprofita per tractar valors com la passió per la música, els hàbits alimentaris saludables, el comerç de proximitat i altres temàtiques d’interès general.
La cuina de rossini busca oferir als infants una experiència musical i artística en directe, així com endinsar-se en el gènere operístic a través d'una dramatúrgia contemporània. Una nova història actual i crítica que apropa als infants les músiques de Rossini i els personatges d'algunes de les seves òperes. Així mateix, l’espectacle inspira processos creatius al voltant de la música i la cuina com a mitjans d'expressió i de creació.
L’Ensemble Conservatori Liceu serà l’orquestra que posarà la música en directe, en el marc de col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, la Fundació Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu. Un acord de col·laboració que permet establir noves sinèrgies per tal d’impulsar un marc d’oportunitats per als joves creadors i músics del Conservatori del Liceu en les produccions del Gran Teatre del Liceu, contribuint així a l’excel·lència creativa i musical dels espectacles.
Per a la temporada 2021-22 del Gran Teatre del Liceu, els projectes Trencanous-Jazz, El monstre al laberint, La cuina de Rossini, (Òh!)pera comptaran amb estudiants o alumnis del Conservatori del Liceu gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer Salat. Una acció que promou facilitar el trànsit cap a la professionalització i la inserció laboral dels músics, acompanyant-los en el seu trajecte artístic i descobrint el talent emergent.
Catclàssics