18/2/2021 |
http://www.revistamusical.cat/pere-lluis-biosca-dirigira-ledicio-2021-del-cor-jove-nacional-de-catalunya/
Ja són obertes les inscripcions per a les audicions, els dies 9, 10 i 11 d’abril. L’edició tindrà lloc del 12 de juliol a l’1 d’agost i culminarà amb concerts a l’Europa Cantat i al Festival de Música Antiga dels Pirineus aquest 2021 i a l’Auditori de Barcelona el 2022.
Després d’un any marcat per la pandèmia i la posada en funcionament dels protocols de prevenció per a la pràctica del cant coral, el Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) arrenca la seva novena edició amb la convocatòria d’audicions el proper mes d’abril, amb la mirada posada a l’estiu, en què se celebrarà l’estada de treball, amb l’esperança de poder fer-la amb una certa normalitat. Serà una edició en què Pere Lluís Biosca, actual director del Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona i del Cor Madrigal, assumirà la direcció del CJNC, tot prenent el relleu de Lluís Vilamajó. Biosca ha elaborat una proposta artística que girarà entorn de la música sacra catalana, amb un diàleg entre compositors antics i contemporanis que inclourà una obra d’estrena de Joan Magrané.
Les audicions per seleccionar els 24 cantants que formaran part del CJNC 2021 tindran lloc els dies 9, 10 i 11 d’abril, a Barcelona (lloc per determinar), i són obertes a qualsevol jove cantant de 18 a 28 anys que vulgui complementar la seva formació i viure una experiència coral al més alt nivell. La inscripció per participar-hi ja es pot fer a través de la pàgina web www.cjnc.cat (més informació aquí i aquí).
L’estada se celebrarà del 12 de juliol a l’1 d’agost i és previst que el cor participi al festival Europa Cantat, a la ciutat de Ljubljana (Eslovènia) i al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), on es donarà per tancada l’edició del CNJC 2021 amb concerts els dies 30 i 31 de juliol, després d’una setmana de feina a la Seu d’Urgell. El seu últim concert serà el març del 2022 a l’Auditori de Barcelona, en el marc del festival Emergents.
El CJNC és un projecte formatiu d’excel·lència impulsat pel Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Va néixer per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals, i pretén ser una eina d’Estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. És, també, ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval d’aquest projecte.
Revista Musical Catalana