18/12/2020 |
http://www.revistamusical.cat/lauditori-de-barcelona-presenta-la-seva-temporada-dhivern/
L’Auditori de Barcelona ha presentat la programació d’hivern d’aquesta temporada, formada per 45 produccions que s’articulen en 58 concerts, sempre amb el discurs de “la creació” com a epicentre.
La temporada d’hivern anirà de gener a març del 2021, comptarà amb grans conjunts, batutes i solistes convidats de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), la Banda Municipal de Barcelona (BMB) i els diversos cicles musicals, i acabarà amb el Festival Emergents Barcelona, del 25 al 28 de març, que reunirà els millors joves talents del moment.
La BMB iniciarà la temporada el diumenge 3 de gener amb el tradicional concert de Cap d’Any. El conjunt farà vuit programes, que comptaran amb la direcció de José R. Pascual-Vilaplana, Salvador Brotons, Carlos Ramón i Philippe Bach; cal destacar les estrenes mundials de Les càrregues de Jordi Cervelló i del poema simfònic Joanot Martorell, l’espasa i la ploma de Jordi Moraleda. També estrenarà obres nacionals: Berglicht d’Oliver Waespi i el Concert per a saxofons i conjunt de vent de David Maslanka, al costat del Kebyart Ensemble dins el Festival Emergents.
L’OBC oferirà nou programes, que inclouen les actuacions a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid el dies 12, 13 i 14 de febrer, fruit d’un intercanvi amb l’Orquesta Nacional de España, que aquell cap de setmana serà a Barcelona. També cal destacar la gira pel país amb un concert dedicat a les músiques de Pau Casals, amb obres de Manén i Gerhard, en concerts a Tarragona i a Manresa els dies 27 i 28 de febrer, respectivament.
L’OBC comptarà amb solistes de renom, com la violoncel·lista Sol Gabetta, la soprano Núria Rial, els pianistes Varvara, Josep Colom i Alberto Rosado, la violinista Leticia Moreno, la mezzosoprano Anna Alàs, o els directors Leonard Slatkin, Elim Chan, Pablo González, Alexander Liebreich, Duncan Ward, Kerem Hasan i Francesc Prat. En clau catalana, continuarà l’homenatge a Robert Gerhard, en el cinquantenari de la seva mort, amb la interpretació de Sis cançons populars catalanes, Simfonia homenatge a Pedrell i el ballet Pandora suite. La formació també interpretarà Variacions sobre un tema de Chopin de Frederic Mompou(amb orquestració de Josep Soler), Divertimento per a orquestra, op. A-32 de Joan Manén i l’estrena mundial de Nostalgia of light, Yearning for… de Núria Giménez Comas. En l’àmbit de la música antiga, hi actuaran Les Musiciens du Louvre. I pel que fa al cicle de cambra, el Trio Zen i l’emergent baríton Andrè Schuen.
La faceta de nova creació amb el cicle Sampler Sèries inclourà l’estrena nacional de l’obra In order to avoid disorder d’Alfredo Costa Monteiro. Per la seva banda, CrossingLines oferirà el programa “Ludvan ven Beethowig”. El cicle també oferirà, a la Fundació Joan Miró, la performance titulada Standing and sitting, de vuit hores, amb el percussionista i creador Ivo Sans.
L’apartat de músiques modernes presenta diverses propostes. Dins el cicle Sessions, la Barcelona Art Orchestra oferirà el concert “Revisiting The godfather”, que s’inspira en músiques de Nino Rota en clau de jazz. També hi actuarà el Lluc Casares Quintet, i Los Aurora presentarà el seu darrer disc. Dins el cicle, Sit Back, el grup Za! & la TransMegaCobla donaran la seva particular visió de la música mediterrània passada pel filtre de la distorsió i la psicodèlia.
Per la seva banda, el Projecte Educatiu de l’Auditori de Barcelona reprendrà els espectacles Pica-So, que dirigeix musicalment Dani Espasa; Maaambo!!!, amb la Banda Municipal; Out of the (cage), amb Frames Percussion; Planeta Clarinet, i Els colors del metall.
El Festival Emergents Barcelona, del 25 al 28 de març, comptarà amb la pianista Alexandra Dovgan, la violoncel·lista Anastasia Kovekina, la percussionista Vanessa Porter, l’Aris Quartett, Trio Da Vinci, Cor Jove Nacional de Catalunya, Jove Capella Reial de Catalunya, Kebyart Ensemble, i el jazz de Mar Serra, Pere Navarro i Clara Fiol.
La temporada d’hivern de L’Auditori, amb la voluntat de donar suport a la música, es va presentar amb un vídeo en què el pianista Josep Colom interpretava l’ària de les Variacions Goldberg de Bach amb el missatge següent: “La música sempre ha estat al teu costat, ara necessita que tu li facis costat. Tinguem cura de la música”. El podeu veure aquí.
S’ha creat un abonament d’hivern per a l’OBC que permet fer una tria a la carta de concerts, amb un 25% de descompte per la compra d’entrades per a tres concerts, mentre que per la compra de localitats per a cinc concerts el descompte serà del 30% sobre el preu total. També s’ha creat un abonament per als concerts de la BMB que ofereix un descompte del 20% per la compra de quatre o més concerts. I una vintena de concerts també es podran seguir en directe a través de L’Auditori Digital.
Finalment, l’Auditori de Barcelona acollirà diversos concerts de les temporades de BCN Clàssics i Ibercamera, com els de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Viena i l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart, dirigida per Teodor Currentzis.
Revista Musical Catalana