ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Voleu motius per anar al Liceu?

21/1/2020 |

 

El Gran Teatre vol que ningú es quedi a casa.

El Gran Teatre del Liceu, enmig de la commemoració del seu vintè aniversari de reobertura, ens proposa un seguit d’òperes imperdibles per als mesos d’hivern, primavera i estiu. Us donem un seguit de motius per a acostar-vos-hi i gaudir-ne, aprofitant que, ara, ofereix una promoció de dues entrades per a qualsevol títol de la vigent temporada en zones 2 i 3 del teatre, per 195€.

La primera proposta que us fem des de Barcelona Clàssica és Diàlegs de Tirant i Carmesina, escrita pel jove compositor català Joan Magrané. Aquesta òpera de cambra, estrenada el passat juliol al Festival Castell de Peralada, compta amb el llibret de Marc Rosich, que a l’hora es basa en Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell.

Per què us la recomanem? Perquè creiem fervorosament que una història d’amor que ha travessat segles d’història i que ha estat font d’inspiració per a artistes i creadores al llarg dels anys, no pot ésser obviada, i que el deure de qualsevol amant de la cultura és el de donar tot el suport possible a les obres de nova creació, com n’és el cas. També pensem que la participació de Josep-Ramon Olivé, Isabella Gaudí i Anna Alàs Jové és del tot imperdible, i que per tant no teniu excusa! Podreu disfrutar-la el 13, 14 i 15 de febrer de 2020 al Foyer del Gran Teatre del Liceu.

La Clemenza di Tito, Wolfgang Amadeus Mozart

La segona proposta és La Clemenza di Tito, de Wolfgang Amadeus Mozart. Aquesta obra, encarregada l’any 1791 per a celebrar la coronació de Leopold II, Rei de l’antiga Bohèmia, pertany a la minsa col·lecció d’òperes serioses de Mozart i queda contextualitzada en la Roma del s. I de la nostra era.

I perquè us la proposem? Doncs perquè la producció dirigida per David McVicar és del tot imperdible, ja no només per la ben merescuda fama del director d’escena, sinó també pel repartiment d’artistes que hi participaran, tots especialistes en cant mozartià, entre ells Paolo Fanale, Myrtò Papatanasiu o Anne-Catherine Gillet. Podreu escoltar-la i gaudir-la durant el mes de febrer i març de 2020 al Liceu.


Lohengrin, Richard Wagner

La tercera proposta que us fem és la col·lossal Lohengrin, de Richard Wagner. Aquesta òpera, la primera firmada pel compositor en estrenar-se a Barcelona l’any 1882, és considerada la més romàntica del seu repertori.

I perquè us recomanem aquesta òpera? Primerament, perquè la direcció escènica corre a càrrec de Katharina Wagner, la besnéta del compositor alemany, que debuta al Gran Teatre del Liceu amb la producció en qüestió; però també perquè l’òpera retorna a l’escenari del Liceu després de vuit anys amb un cast de luxe que compta amb noms com Evelyn Herlitzius, Klaus Florian Vogt o Erin Wall. Per últim, perquè el mestre Josep Pons s’hi encara de nou, amb una versió que no us deixarà indiferents. Podreu veure-la durant les últimes setmanes del mes de març i principis d’abril.

Semiramide, Giachino Rossini

La quarta proposta d’enguany és la clàssica Semiramide, una òpera seria escrita per Rossini que mostra la transició vers el belcanto romàntic. L’obra, estrenada l’any 1823 al teatre venecià de La Fenice, fou l’última escrita pel compositor italià, que s’acomiadà dels escenaris després de l’estrena.

Us la recomanem, en primer lloc, perquè el duo protagonista és totalment de luxe: Joyce DiDonato i Levy Sekgapane duran la veu cantant; seguidament, pensem que la versió concert que es presenta al Liceu és una manera molt interessant d’escoltar i gaudir d’una òpera, i que per tant la converteix en imperdible. I, per últim, perquè per als amants del belcanto i l’òpera italiana, és una oportunitat d’or de disfrutar d’una obra d’aquestes característiques. La podreu veure el 20 d’abril i el 3 de maig de 2020.

Alcione, Marin Marais

L’òpera barroca prendrà l’escenari del Liceu amb l’estrena d’Alcione, una obra escrita per Marin Marais que desplega un seguit de relacions entre la tragédie lyrique de Lully i les de Rameau, ambdós representants de l’òpera francesa del Barroc.Serà protagonitzada per Marianne Beate Kielland, Cyril Auvity i Marc Mauillon, entre d’altres.

I perquè us la recomanem? Perquè és l’estrena absoluta d’Alcione al Teatre del Liceu, perquè la producció de l’Opera Comique de París compta amb la direcció d’escena de Louise Moaty, lloada internacionalment i finalment perquè Jordi Savall és l’encarregat de la direcció musical. Aquests tres motius són talment tres al·licients! Podreu gaudir d’Alcione del 16 al 23 maig de 2020.


Carmen, de Bizet, amb direcció d’escena de Calixto Bieito. Antoni Bofill
Carmen, Georges Bizet

L’òpera més coneguda del compositor francès retorna al Liceu després de cinc anys des de la darrera visita per recuperar la posada en escena de Calixto Bieito, estrenada l’any 1999 al Festival de Peralada. La famosa Carmen serà protagonitzada per Anita Rachvelishvili, Varduhi Abrahamyan i Clémentine Margaine en diverses dates, i el cast masculí estarà encapçalat per Leonardo Capalbo, Simón Orfila i Eric Green.

Què la fa imperdible? L’òbvia postura desafiant del director d’escena, Calixto Bieito, vers una de les òperes més estimades del repertori; però també la direcció musical de Patrick Summers i, òbviament, l’oportunitat, sempre inexcusable, d’escoltar la Carmen de Bizet. Podreu fer-ho del 9 al 22 de juny de 2020.

Il Barbiere di Siviglia, Giachino Rossini

La història del barber de Sevilla és, sense cap mena de dubte, una de les més conegudes del repertori operístic; si més no, el conegut “Fígaro, Fígaro, Fígaro” és un dels que més ressona a oïdes de tothom. La coneguda òpera bufa de Rossini retorna al Liceu després de cinc temporades per a recuperar la sonoritat de l’òpera italiana i els seus personatges inolvidables.

Us la recomanem perquè creiem que la producció en qüestió, de la Staatstheater am Gärtnerplatz de Múnich i del Théâtre du Capitole de Toulouse és del tot ineludible, però també perquè el cast és del tot admirable: els protagonistes seran Maxim Mironov, Paola Gardina i Giorgio Caoduro; i a direcció escènica anirà a càrrec de Josef Ernst Köpplinger. La podreu disfrutar del 21 al 31 de juliol, i l’1 i 2 d’agost de 2020.

Aprofiteu que el Gran Teatre del Liceu ofereix una promoció de dues entrades per a qualsevol títol de la vigent temporada en zones 2 i 3 del teatre, per 195€! 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet