25/11/2017 |
Aquest diumenge, 26 de novembre, el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes, de 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania que l’any passat va acollir més de 6.000 visitants, els quals van gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat. La Jornada, que se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, oferirà tallers de cant coral i actuacions amb membres de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts. Un any més la Jornada compta amb el patrocini de Gas Natural Fenosa.
El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren novament les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans, però també per convidar el públic a viure més intensament el Palau per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral.
Durant 5 hores el públic podrà visitar de manera gratuïta diferents espais del Palau de la Música Catalana. Es podrà accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis); a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i a la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català tornarà a oferir visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII. També es podrà visitar, a partir de les 12 h, la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, un espai íntim i acollidor on hi ha situada la primera pedra del Palau.
Tallers de cant coral
Dues directores de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, Glòria Fernàndez i Mercè Pi, impartiran a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català dos tallers de cant coral (a les 10 i a les 11 h). Els participants tindran l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Enguany s’hi han ofert 240 places, que es van esgotar en 24 hores.
Taller infantil de decoració de l’arbre de Nadal
Com a novetat, els visitants més menuts de la Jornada de Portes Obertes enguany tindran l’oportunitat de participar en la decoració de l’arbre de Nadal del Palau, un avet de 4 metres d’altura situat a la Plaça del Palau. El taller gratuït proposa una manualitat senzilla per a la confecció d’estels per a l’arbre de Nadal; l’activitat estarà supervisada per personal del Palau.
Descobrir Beethoven en família
Igualment, els visitants podran conèixer i adquirir el llibre Big Bang Beethoven, descobreix el compositor més explosiu, revolucionari i universal, primer títol de la col·lecció de llibres-CD “Concerts Familiars al Palau”, per gaudir i compartir en família. Es tracta de la primera publicació del Palau de la Música Catalana amb la col·laboració del segell discogràfic Satélite K, que inicia una nova línia editorial de llibres-cedés, amb coordinació editorial d’El Culturista, que pretén fomentar l’accés, la participació i la formació musical entre els infants i els joves. Aquest llibre-CD es podrà adquirir amb un 10% de descompte.
Portes Obertes 2.0
Donant continuïtat al gran èxit de convocatòria de l’any passat, la Jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat de més de 60.000 seguidors. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convidarà tota la ciutadania a gaudir d’una jornada festiva en companyia de familiars i amics. A més, durant el matí es promourà el Concurs Fotogràfic de la Jornada, “La millor foto”, a través de Twitter i Instagram, en què com a premi se sortejarà un sopar per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis. Descomptes especials #PortesObertesPalau Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes d’aquest any també s’oferirà un 50% de descompte en la compra d’entrades a Taquilles per als concerts següents: “De Gershwin a Guinovart”, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (02/12/2017, 18.30 h); “El despertar de la música”, Star Wars i altres bandes sonores de John Williams (16/12/2017, 12 h); Anne Sofie von Otter, mezzosoprano, i Kristian Bezuidenhout, fortepiano (09/01/2018, 20.30 h); “Napolitanes, àries i romances”, amb el tenor Josep Bros i la soprano Elisabet Pons (22/01/2018, 19 h).
Finalment, el Bar del Foyer i el restaurant Mirador se sumen a la celebració amb preus especials per esmorzar, fer un vermut o en el menú del dinar. També a la Botiga del Palau es podran adquirir articles de regal amb motius modernistes i musicals amb un 10% de descompte.
Revista Musical Catalana