ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Festival Nits de Clàssica de Girona 2017

28/6/2017 |

 

Isabelle Faust i Alexander Melnikov. © Marco Borggreve

Isabelle Faust i Alexander Melnikov. © Marco Borggreve

A Girona l’estiu encanta els seus habitants i visitants amb les Nits de Clàssica de Girona, una oportunitat única de conèixer els millors espais de la ciutat a través de la música. Del 27 de juny al 23 de juliol el Claustre de la Catedral, el Museu d’Art, l’Auditori de Girona, el Monestir de Sant Daniel o Sant Pere de Galligants acullen propostes destacades del panorama musical català i internacional en la sisena edició d’aquest festival d’estiu. Un exemple seria el triple concert que el contratenor català Xavier Sabata interpretarà el 19 de juliol a tres espais diferents de la ciutat o el concert de la violinista Isabelle Faust acompanyada per Alexander Melnikov els dies 13 i 14 de juliol amb les Sonates per a violí i pianoforte de W. A. Mozart. Amb gran delicadesa, sensibilitat i una acurada interpretació històrica presenta el seu programa l’Ensemble Dialoghi el dia 11 de juliol, amb Josep Domènech a l’oboè. No menys delicat i interessant és el concert interpretat pel tiorba i guitarrista barroc Rolf Lislevand el dia 4 de juliol i el recital per a arpa sola de José Antonio Domené el 21 de juliol.

Benjamin Appl

Benjamin Appl

El concert inaugural tindrà lloc el 27 de juny al claustre del monestir de Sant Daniel, a càrrec de la nova revelació del món del lied, el baríton alemany Benjamin Appl, recentment fitxat pel segell Sony Classical, que amb l’acompanyament al piano de James Baillieu oferirà el cicle La bella molinera (Die schöne Müllerin) de Franz Schubert. El 30 de juny el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras i el pianista Alexandre Tharaud interpretaran obres de J. S. Bach, D. Xostakóvitx, A. Berg i J. Brahms al Claustre de la Catedral.

El jove tenor belga Reinoud van Mechelen es presenta per primer cop a Catalunya el 2 de juliol amb un programa amb cantates i àries de J. S. Bach. El concert, que tindrà lloc dins la catedral de Girona, acompanyat del conjunt instrumental A Nocte Temporis (format per la flautista Anna Besson, el clavecinista Marc Meisel i el violoncel·lista Philippe Pierlot). Els germans Lucas i Arthur Jussen oferiran un concert de piano a quatre mans al claustre de la catedral, amb obres originals per a aquesta formació, com la Sonata per a piano a quatre mans de Francis Poulenc, i també les Variacions Waldstein de Beethoven, Fantasia en Fa menor de Schubert o Ma mère l’Oye de Ravel.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la direcció de Manel Valdivieso, oferirà el 9 de juliol un dels concerts més majestuosos del festival, amb la Simfonia núm. 3 de Gustav Mahler. Hi col·laboraran les veus del Cor de Noies i el Cor Infantil de l’Orfeó Català i la mezzosoprano Cristina Faus. Dos dies després actuarà l’Ensemble Dialoghi, format pels músics d’instruments del Classicisme Josep Domènech (oboè), Lorenzo Coppola (clarinet), Javier Zafra (fagot), Pierre-Antoine Tremblay (trompa) i Cristina Esclapez (fortepiano), interpretant el Quintet per a piano i vent en Mi b major de Mozart i el que Beethoven va escriure per a la mateixa formació i tonalitat. Un concert de gran intimitat serà el que oferirà el músic francès François Lazarevitch, intèrpret de traverso, que tocarà les Fantasies per a flauta sola sense baix de G. Ph. Telemann en un íntim concert al claustre de Sant Pere de Galligants el diumenge 16 de juliol.

Marc Minkowski

Marc Minkowski

L’actuació estel·lar del festival serà la de l’orquestra Les Musiciens du Louvre, sota la direcció del seu fundador, Marc Minkowski, el 18 de juliol a l’Auditori de Girona. La formació d’orquestra i cor interpretaran la Salve Regina i el Dixit Dominus de G. F. Händel i l’Stabat Mater d’A. Vivaldi.

Xavier Sabata

Xavier Sabata

També serà destacat el concert que el contratenor Xavier Sabata oferirà el 19 de juliol en tres espais diferents: el Museu d’Art, el claustre de la catedral i el claustre de Sant Pere de Galligants. Espais on interpretarà un repertori que anirà de Caccini a Nyman passant per Händel.

Clourà el festival la Jove Orquestra de les Comarques Gironines el diumenge 23 de juliol amb un programa en què interpretarà el Concert per a violoncel i orquestra d’Antonin Dvořák –amb el jove Arnau Rovira com a solista– i la Simfonia núm. 9, “la Gran” de Franz Schubert, sota la direcció de Miquel Ortega.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet