ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OSV no descansa a l'estiu

9/7/2016 |

 

L’agenda de concerts i actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès no s’aturarà durant els mesos d’estiu. Entre juliol i agost participarà en tres festivals diferents amb repertoris diferents.

La primera cita serà demà diumenge 10 de juliol al Teatre de La Faràndula de Sabadell (19h) amb la setena convocatòria de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès. Es tracta d’un projecte amb voluntat pedagògica i divulgativa que facilita l’accés dels joves músics a formacions estables. Aquest projecte està emmarcat en l’àrea de serveis educatius que potencia la Simfònica i que pretén incidir en la formació dels joves talents de casa nostra d'edats compreses entre 14 i 20 anys. Entre els dies 4 i 10, sota la direcció de Rubén Gimeno i amb la participació de diversos solistes de l’OSV,  els joves músics hauran treballat aspectes musicals i artístics de les diferents seccions d’una orquestra simfònica (metalls, corda, vent, percussió) amb diversos solistes de l’OSV. Tot aquest treball finalitzarà en el concert West Side Story de Leonard Bernstein (1918-1990).

Raphael Sinphonico

El 5 d’agost a les 22 al Festival Internacional de Cambrils acollirà l’espectacle Raphael Sinphónico que des de 2015 ha voltat per Espanya celebrant els 50 anys de carrera del cantant nascut a Linares. En format gran, Simfònica del Vallès serà el coixí musical de temes tan populars com "Digan lo que digan", "Mi gran noche", "Qué sabe nadie", "Escándalo" . Es tracta d’un programa que el desembre passat va exhaurir totes les entrades al Gran Teatre del Liceu i que mostra la diversitat de registres de la formació vallesana.

I a Torroella de Montgrí

Finalment el 19 d’agost (22h.) l’OSV, dirigida per Rubén Gimeno, retornarà al Festival Internacional de Torroella de Montgrí que  en la seva 36a edició explorarà de quina la manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles.

El jove pianista rus-lituà Lukas Geniušas és una de les promeses del pianisme actual més interessants. Guanyador del segon premi de Concurs Chopin de Varsòvia 2010 i del segon premi del Concurs Txaikovski 2015, es presentarà en aquest festival amb dues obres que són referència absoluta del repertori: el Concert per a piano i orquestra núm. 20 de Mozart i l’ “Emperador” de Beethoven, el cinquè i darrer concert del compositor de Bonn.

Posseïdor d’una tècnica enlluernadora, Geniušas va néixer a Moscou el 1990 al si d’una família de músics i es va graduar amb honors als divuit anys. Els seus interessos musicals són amplis i l’han portat a explorar repertoris que van del barroc a la música contemporània. Igualment l’ha permès tocar amb orquestres internacionals com la Simfònica d'Hamburg, la BBC Scottish Symphony o la Filharmònica de Sant Petersburg sota la batuta de directors com Valeri Gergiev, Iuri Temirkanov o Antoni Wit en festivals i auditoris de la fama del Louvre de París o el Wigmore Hall de Londres.

 

Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet