8/4/2016 |
Aquest proper diumenge 10 d’abril, el cicle Sampler Sèries de l’Auditori de Barcelona presenta la seva nova proposta amb l’esperada presència de CrossingLines, grup de referència de la música contemporània a Catalunya, que oferirà un concert titulat Noves perspectives globals on sentirem les composicions de joves autors emergents de diferents nacionalitats, la majoria estrenes al nostre país, en una vetllada dedicada a les diferents cares de la creació sonora contemporània, pròpia d’una nova generació global i interconnectada. Sortegem cinc entrades dobles per a aquest concert! Si voleu entrar al sorteig, escriviu-nos a info@nuvol.com
Experimentació, interrelació, nous llenguatges; L’Auditori reprèn la punta de llança de la modernitat sonora en el seu contenidor més avantguardista que contribueix al sempre necessari debat intel·lectual que acompanya la innovació artística i estilística en perpètua evolució. El CrossingLines – Barcelona New Music Ensemble és una formació de prestigi formada per joves intèrprets del nostre país amb el ferm compromís d’apostar per la recerca i difusió de la noves creacions i sonoritats així com fer-les atractives a través de la seva estimulant i inusual formació instrumental. Des de la seva creació per part d’estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), el grup dirigit per Luis Codera Puzo (també guitarrista de l’ensemble) s’ha convertit en un referent del nostre país promocionant, interpretant i enregistrant tota una nova generació de compositors amb un reconeixement artístic i de públic de creixement exponencial.
La jove formació no es dedica, doncs, a oferir concerts com el que sentirem al Sampler Sèries. La seva activitat comprèn, sobretot, la recerca i enriquiment d’una xarxa cultural interconnectada de creació musical; dit altrament, el títol del concert s’escau a la perfecció a la idiosincràsia del grup en tant que correspon a una nova mentalitat de músics criats amb les noves tecnologies de la informació i xarxes socials. Músics d’un món global, creació sonora, per tant, interconnectada, ramificada, pròpia d’una nova filosofia construïda a cop de cerca al buscador i informació compartida.
L’objectiu de CrossingLines, a més, també té una dimensió educativa: introduir aquest savoir faire i la música contemporània a l’audiència a través, per exemple, de masterclasses i activitats divulgatives on analitzen i expliquen el seu repertori.
Han estat guardonats amb el premi INJUVE en la modalitat de música clàssica i han tocat per tot Espanya, així com a la Fundació Tàpies o a l’Ars Santa Mònica; han estat també músics residents de l’Ateneu Barcelonès, amb gran èxit de crítica, però és a l’Auditori on han crescut com a grup tot assolint captar l’interès del públic per a la contemporània de manera notable. També han tocat a París de la mà del Colegio de España de París i el Huddersfield Contemporary Music Festival. A la temporada d’enguany, el seu creixement a nivell internacional també continua en progressió ascendent i s’endevina un futur brillant per a l’ensemble, amb concerts propers a Suècia, Dinamarca, França i Austràlia. També estan preparant la gravació d’un disc monogràfic dedicat a la música de Morton Feldman.
Al concert d’aquest diumenge el grup torna a casa seva, i ho fa amb una convidada especial, la soprano Christie Finn, que serà acompanyada per la formació integrada per Laia Bobi Frutos, flauta, Tere Gómez, saxo, Feliu Ribera, percussió, Lluïsa Espigolé, piano, Octavi Rumbau, electrònica en viu, i el propi Luis Codera Puzo, amb la producció de Paula Piñero.
El programa ve marcat per una estrena mundial: Säule III, de Vegard Faegri, obra que obrirà el concert que serà seguida per estrenes a nivell nacional com Monotype #1 i Monotype #2, de Pedro Álvarez, Small Atlas, de Chris Swithinbank, i Infinite Jest, d’Alexander Schubert.
Cal dir, també, que la cita de diumenge vindrà acompanyada d’una proposta artística germana. Una hora abans de l’inici del concert, a les sis de la tarda, els que disposin d’entrada per al concert podran gaudir de manera gratuïta una instal·lació audiovisual situada al Foyer de la Sala 2, obra de la compositora i artista multidisciplinar Raquel García-Tomás. Amb el títol de liquid:speeches, es tracta d’un encàrrec del Sampler Sèries, d’estrena mundial, i que tindrà el líquid com a fil conductor; l’obra constitueix la tercera part del cicle material:speeches, que l’autora ha exposat anteriorment, a la Royal British Society of Sculptors de Londres (steel:speeches) i al Museu d’Art Contemporani de Palma de Mallorca (stone:speeches).
Martí Marimon
Núvol