El 33 estrena aquesta nit una sèrie sobre històries de gent marcada per la música «Afectes sonors» n
18/4/2004 |
«Afectes sonors» narra al llarg de sis capítols com ha influït en la vida dels protagonistes.
Com la música pot influir en la vida de la gent. Aquest és el fil conductor de la sèrie documental que el 33 estrena aquesta nit, Afectes sonors . El nou programa de la cadena, que constarà de sis capítols de 25 minuts, està protagonitzat per gent que explicarà la importància que té la música en el seu dia a dia. Una mare que s'aficiona a la música electrònica per poder estar més a prop del seu fill, que treballa de discjòquei, o un cuiner que elabora els plats amb ritmes musicals. Aquests són alguns dels personatges del nou espai que ha estat dirigit pel realitzador Jordi Fàbregas i el periodista Lluís Hidalgo.
El 33 ofereix a partir d'avui, després del programa Silenci?, una proposta original per conèixer vides de gent marcades per la música. «Volem demostrar que encara que la gent no es dediqui professionalment a la música aquesta fa un paper important en la seva vida», explicava en la presentació del programa, dijous passat, el director executiu de la sèrie, Joan Carreras. «Part de l'equip de Sputnik ha treballat en aquest programa per aportar la seva experiència en el món de la música juntament amb Carme Luque, la guionista, que coneix com és el tipus d'espectador del 33», afegia Carreras. A cada capítol, s'ha creat, a càrrec de Miki Forteza, una banda sonora específica per a cada un dels personatges i que fusiona els sons quotidians dels protagonistes -des del so d'una cullera de cafè amb llet, el timbre d'un intèrfon o el soroll d'una taula de mescles de so- amb la música.
Per la seva part, un dels dos directors del programa, Lluís Hidalgo, va deixar clar que els personatges triats -fruit de tres mesos de recerca- són persones «normals». «Si, per exemple, la mare que s'aficiona a la música electrònica pel seu fill tingués els cabells taronja i portés cinc arracades no l'hauríem seleccionat.» La història d'aquesta mare serà l'encarregada d'obrir la sèrie. La resta de capítols estaran protagonitzats per un veneçolà que va estudiar dansa i que després de patir una greu malaltia va aconseguir tirar endavant gràcies al ball; quatre músics que toquen al carrer i al metro; un cuiner, exdirector d'orquestra, que ha muntat un restaurant en una antiga capella de Besalú i que entén un àpat com si fos una simfonia, i dos estrangers que viuen a Barcelona on toquen i componen cançons.
Els «luthiers»
La sèrie es tancarà amb el capítol titulat L'origen dels sons. A través de diversos luthiers, els fabricants dels instruments, «seguim el naixement de l'instrument fins que s'ha d'anar a reparar com si fos una persona», deia Fàbregas, director del programa.
Eva Font
El Punt