ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El nou cicle de música contemporània OUT.SIDE s’acosta als centres d’art

16/2/2016 |

 

 

Imatge d’una actuació de Frames Percussion a la Fundació Tàpies, l’any 2014. © Miquel Àngel Vich Bonada

Imatge d’una actuació de Frames Percussion a la Fundació Tàpies, l’any 2014. © Miquel Àngel Vich Bonada

OUT.SIDE és un nou cicle de concerts de noves músiques que proposa repertoris que no s’escolten habitualment, interpretats en espais singulars com els centres d’art, alguns de fora de Barcelona. Ideat per Luis Codera Puzo, els quatre concerts del cicle seran protagonitzats pels grups CrossingLines i Frames Percussion.

La primera cita serà el proper diumenge 28 de febrer al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat (12 h) amb Frames Percussion (Feliu Ribera, Miquel Vich, Ferran Carceller, Ruben Martínez, Kaja Farszky i Manuel Martínez). El grup interpretarà Timber, obra del compositor Michael Gordon, escrita per a sis percussionistes –fruit de l’encàrrec de la companyia de dansa Club Guy & Roni i els grups de percussió Slagwerk Den Haag i Mantra Percussion– que s’executa amb sis retalls de fusta de mides exuberants amb aparença de material de construcció anomenats simantras. Frames Percussion i el cicle OUT.SIDE han encarregat la fabricació dels simantras per a aquest concert.

El segon concert serà el dia 16 de març al Centre d’Art la Panera de Lleida (19.30 h), en què CrossingLines –Laia Bobi Frutos, flauta; Víctor de la Rosa, clarinets; Feliu Ribera i Paula Piñero, percussió, i Luis Codera Puzo, sintetitzadors i moderació– presenta la proposta particular “Less” (Menys), en què peces musicals de regions, moments i estètiques completament diferents troben cabuda en un mateix programa gràcies a un denominador comú: la idea d’un material mínim, d’un discurs en què els canvis es troben extremadament dosificats i en què es troba present la idea d’una temporalitat quasi estàtica. Prèviament, Codera Puzo introduirà el concert amb una petita explicació al voltant del repertori, amb exemples musicals en viu.

El 20 de maig l’Arts Santa Mònica de Barcelona (21 h) acollirà novament CrossingLines –Tere Gómez, saxos; Lluïsa Espigolé, piano; Feliu Ribera i Paula Piñero, percussió; Cassiel Antón, trombó; El Pricto, direcció de la improvisació, i Luis Codera Puzo, moderació i direcció artística–, que presenta “Noves veus”, l’estrena de tres obres encarregades a compositors que tot just acaben de finalitzar els estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya, centre on CrossingLines ofereix una activitat continuada durant tota la temporada. El concert es complementarà amb improvisacions conduïdes per El Pricto, un dels músics més actius en el camp de la improvisació de la ciutat de Barcelona.

Finalment, el cicle es clourà el 23 de juliol a l’Arts Santa Mònica (20 h) amb CrossingLines i Frames Percussion presentant conjuntament “WE ARE drONE”, un dels projectes més particulars del cicle. En “WE ARE drONE”, destacats músics dels dos grups realitzaran una experiència única al voltant d’una massa sonora de llarga durada, suma de moltes textures organitzades i dissenyades amb anterioritat. El drone es desenvoluparà a partir de l’obra Schraffur del compositor suís Fritz Hauser.

Trobareu més informació sobre el cicle en aquest enllaç.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet