ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Increment de concerts al Festival de Música Antiga

15/4/2004 |

 

El certamen acull aquest any catorze concerts amb els instruments de corda polsada com a protagonistes.

Destaquen els concerts d'Arthur Schoonderwoerd, Emmanuelle Haïm, Sara Mingardo i Al Ayre Español

El Festival de Música Antiga de la Fundació La Caixa arriba a la seva XXVII Edició amb una àmplia oferta de concerts. Si l'any passat se'n van programar vuit, aquest any se'n faran catorze.

El d'aquest any és un festival dedicat als instruments de corda polsada i, en un segon terme, a la veu. "La corda polsada no és un instrument gaire habitual a la nostra ciutat. És curiós com la guitarra ha desaparegut dels escenaris", reflexionava ahir Mari Carmen Palma, cap del servei de música de l'entitat organitzadora del certamen.
L'augment de concerts va aparellat amb la contractació d'intèrprets poc coneguts en l'edició d'enguany. "Penso que la nostra tasca és descobrir nous talents. A més, l'Auditori de CaixaForum [on tindran lloc la majoria de concerts] tampoc ens permet convidar-hi grans formacions ni intèrprets que cridin molt de públic, perquè no hi cabrien".

Amb la filosofia d'oferir bona música, aquesta XXVII Edició combina la música barroca espanyola amb la música d'altres països no europeus per presentar "un festival heterogeni". La directora del Festival també va deixar clar que "aquest any hem obviat la música medieval perquè la reservem per a l'any que ve".

Durant la presentació del certamen, Mari Carmen Palma va destacar els concerts d'Arthur Schoonderwoerd, que obrirà el Festival amb una personal versió dels concerts 4 i 5 per a piano i orquestra de Beethoven i a més oferirà classes magistrals, cosa que també farà el llautista Hopkinson Smith. També actuaran Emmanuelle Haïm amb el seu ensemble Le Concert d'Astrée, la contralt Sara Mingardo, el director Roland Wilson i, provinent del Marroc, el llaüt oriental o oud de Driss el Maloumi. També destaca l'actuació del grup Quintus, que va participar en l'anterior edició del Fringe.

Pel que fa al Fringe d'aquest any, hi actuaran vuit grups, tots ells europeus. "Em sap greu, però no es presenten grups espanyols -afirmava Palma-. Esperem que aquesta tendència canviï amb la nova branca d'ensenyament de Música Antiga a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). El que sí que és cert, és que en tots els grups convidats hi ha algun espanyol".

Una altra de les activitats del Festival serà el Concert Familiar, en què sota el títol de Fígaro!, Fígaro! es pren el personatge de Fígaro de les òperes El barber de Sevilla, de Rossini, i Les noces de Fígaro, de Mozart, per fer-ne un sol espectacle adreçat a grans i petits sota la direcció escènica d'Oriol Broggi i musical de Carles Riera, en una formació musical d'octet de vent i contrabaix i quatre veus.
Finalment, cal destacar que ha caigut del cartell la sessió de Cafè Zimmermann "perquè no hi ha un bon lloc a CaixaForum on es pugui fer amb bones qualitats de so", segons va lamentar Mari Carmen Palma.

Marta Porter
Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet