Al llarg d'una jornada quotidiana qualsevol, un potser no se n'adona, però quan va a treballar, quan mira la televisió o una pel·lícula, sent una retransmissió esportiva o li sona la melodia del mòbil, en realitat està escoltant melodies operístiques.
Fa 350 anys l'òpera era l'espectacle musical més popular, tant per a les classes socials altes com les baixes. No va ser fins al segle XX que de les platees i els amfiteatres dels grans teatres se'n va apoderar l'alta burgesia per establir-hi el seu punt de trobada. Des d'aleshores aquest gènere musical es va associar amb la gent adinerada. La tendència, sortosament, s'ha revertit i avui dia és demostrable que l'òpera forma part indestriable de la vida quotidiana de tots nosaltres.
Amb aquest propòsit, demostrar que l'òpera no s'adreça només a uns quants privilegiats que estan capacitats per entendre-la, neix Simfonova, el projecte musical que té la intenció de presentar concerts d'òpera i de música simfònica fent ús de recursos comunicatius habituals en el món de l'audiovisual. La seva cara més visible és un dels impulsors, el presentador Marcel Gorgori, encarregat de dirigir els espectadors en aquest apassionant viatge musical per les millors òperes de les nostres vides: des del Guillem Tell de Rossini (que se sent a les màquines escurabutxaques) fins a la Carmen de Bizet (que marca la pauta d'un anunci de colònies), passant per la La Traviata (amb què s'emocionava Julia Roberts a Pretty woman) o el Nessun dorma de Turandot (que va llançar els jugadors de Pep Guardiola a vèncer en la Champions).
Després de nou concerts omplint tots els auditoris, ara presenta el seu primer concert amb el segell de Simfonova. Es titula Només per a uns quants? i es farà demà a l'Auditori de Girona (19 h) amb l'actuació de l'Orquestra Barcelona Filharmonia i amb més d'un centenar de cantants de tres cors, el Camera Impromptu, Contrapunt i l'Orfeó Manresà, dirigits per Daniel Antolí.
Explica el popular presentador de programes com Va d'òpera i En clau de vi que el públic surt entusiasmat dels concerts que han fet fins ara, perquè, a més de les òperes que toquen amb simfònica i cors, la musicalitat queda d'allò més potenciada amb els efectes sensorials produïts a partir del joc de llums i visuals. Gorgori anuncia: “Al nostre concert, escoltareu l'òpera que tots sentim, tal com s'ha d'escoltar perquè ens atrapi per sempre.”