ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El misticisme mediterrani ressona a Morella

17/4/2015 |

 

IV Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, del 18 al 23 de juliol

Carles Magraner, que dirigeix la Capella de Ministrers des del 1987, ha presentat aquest 16 d'abril a la seu de l'IEMed a Barcelona una nova edició d'Early Music Morella. Del 18 al 23 de juliol a l'emblemàtica ciutat dels Ports hi haurà cursos especialitzats, però també concerts i activitats paral·leles.
Panorama de Morella

"Per què la denominada música antiga atreu tant els homes del segle XXI?" Amb aquesta suggerent pregunta ha arrencat Carles Magraner la presentació de la quarta edició de l'Early Music Morella, que se celebrarà en espais monumentals de la capital dels Ports, centre històric i geogràfic dels territoris de l'antiga Corona d'Aragó, del 18 al 23 de juliol. "El curs i el festival s'adrecen als professionals, però sobretot als afeccionats i curiosos", ha continuat el músic que impulsa aquesta trobada, i que tot seguit ha ofert una petita actuació tocant la viella al costat del qanun d'un dels participants en els cursos, el sonador de qanun marroquí Aziz Samsaoui. Precisament les tradicions místiques de les tres cultures que van conviure a la península Ibèrica durant l'edat mitjana són un dels fils conductors d'aquesta edició, en què es commemoraran dos grans místics: el setè centenari de la mort de Ramon Llull i el cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Samsaoui, que oferirà un curs de música arabigoandalusina, qanun i ud, és un dels representants de l'àmbit més 'tradicional', que complementa a Morella l'oferta de música medieval i renaixentista. També hi seran Carles Dénia mostrant els seus coneixements sobre cant tradicional valencià, Begoña Olavide amb música medieval, andalusina i psalteri; Ahmed Sharif amb dansa sufí, Glen Velez i Lori Cotler amb frame drum, riq, tar i bodhran; Eduard Navarro amb instruments de llengüeta doble, dolçaina i cornamusa; Ian Harrison (alta capella), Manuel Vilas (arpa), Catherine King (cant), Paloma Gutiérrez (cant gregorià), Isaac Alonso (ensemble vocal), Eva Narejos (dansa històrica), Elies Hernandis (escola de ministrils), Ignasi Jordà (exaquier, clave, orgue), David Antich (flauta de bec), Anne Smith (flauta travessera renaixentista), Carles Magraner (viola de gamba) i Ariel Abramovich (viola, llaüt i guitarra renaixentista).

Tots ells, a més de participar en els cursos amb alumnes que vénen d'arreu del món, participaran en un programa divers de concerts i conferències on destaca per exemple el prometedor concert 'Música, dansa i poesia sufí', el 21 de juliol al Convent de Sant Francesc, amb Carles Dénia, Ahmed Sharif, Aziz Samsaoui, Ian Harrison i Eduard Navarro.

Trobareu tota la informació pràctica sobre els cursos, els concerts i les conferències aquí.


440Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet