ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

32è Festival Música a la Catalunya Romànica

2/9/2014 |

 

Una actuació de l’Orquestra Barroca Catalana amb direcció de Charles Limouse (al centre de la imatge)

Una actuació de l’Orquestra Barroca Catalana amb direcció de Charles Limouse (al centre de la imatge)

La trobada musical compta amb la participació de l’Orquestra Barroca Catalana.

La Catalunya Nord (a la regió administrativa francesa del Llenguadoc-Rosselló, Departament dels Pirineus-Orientals) acull aquest setembre la 32a edició del Festival Música a la Catalunya Romànica. Nascut l’any 1983, la iniciativa ha tingut des de l’inici l’objectiu de crear un festival itinerant, fora de Perpinyà, que porti el públic a les esglésies i capelles romàniques, llocs que en alguns casos són fins i tot desconeguts pels mateixos nord-catalans, i, a més, situar el Festival al mes de setembre, com a prolongació natural de la vida cultural, i donar un veritable espai a les músiques antigues amb instruments originals. Enguany els cinc concerts que configuren aquesta edició tindran lloc durant els tres primers caps de setmana d’aquest mes de setembre, entre els dies 5 i 21, a les esglésies romàniques del Vallespir i de l’Albera, i en els quals la música barroca tindrà un pes important amb la intervenció de músics de renom internacional. Aquest any hi intervindran per primera vegada el clavecinista i organista Jean Luc Ho, el conjunt vocal Les Voix Diphoniques, el Cor d’Homes de Sartena i els cantants catalans David Hernández, Jordi Domènech i Pau Bordas.

Jean Luc Ho. © E. Dauchy

Jean Luc Ho. © E. Dauchy

El concert inaugural, divendres 5, tindrà lloc a la catedral d’Elna (21 h) i serà a càrrec d’intèrprets catalans. Així, la Polifònica de Vilafranca (David Hernàndez Urpí, direcció), l’Orquestra Barroca Catalana (Santi Aubert, primer violí) i els solistes vocals David Hernández (tenor), Jordi Domènech (contratenor) i Pau Bordas (baix) interpretaran sota la direcció del flautista i director Charles Limouse el Requiem d’André Campra i la Simfonia d’Antoine Dauvergne. El diumenge 7, l’ermita de Sant Ferriol de Ceret (17 h) acollirà el concert del clavecinista Jean Luc Ho, amb un programa amb obres de William Byrd, J. S. Bach i Dietrich Buxtehude.

El trio femení Alla Francesca

El trio femení Alla Francesca

El Festival continuarà divendres 12 a la catedral d’Elna (21 h) amb la interpretació de polifonies franciscanes i tradicionals de Còrsega a càrrec del Cor d’Homes de Sartena, sota la direcció de Jean-Paul Poletti; i divendres 19, a l’església de la població de Sant Andreu (21 h), amb el trio Alla Francesca-Trio Femení, format per Brigitte Lesne (cant, arpa gòtica i tamborins),Viva Biancaluna Biffi (cant i viola d’arc) i Hélène Decarpignies(cant), amb el programa “Música italiana a l’alba de la renaixença”.

Les Veus Difòniques

Les Veus Difòniques

El Festival acabarà el diumenge 21 de setembre a l’església del Voló (17 h) amb el conjunt vocal Les Veus Difòniques, grup format per Cyril Bonnier (cant difònic, clarinets de canya), Pierre Corbi (cant difònic, percussions), Sylvain Fargeix (cant difònic, cornetí) i Christian Le Mounier (cant difònic). Malauradament, es dóna la circumstància de la mort recent i sobtada del membre del grup Christian Le Mounier, el qual rebrà l’homenatge en aquest concert de Charles Limouse, que farà una actuació de flautes amb obres de Telemann, Bach, Couperin i altres sorpreses, “perquè la música encara sigui un lligam més fort!”.

Els concerts tenen un preu de 20 o 25 euros i es poden adquirir abonaments per a tres, quatre o cinc concerts. Es pot consultar informació més detallada i fer-hi reserves al web del Festival: www.musiquecatalogneromane.fr.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet