ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neu Arts i la Fundació Antoni Tàpies presenten un cicle de noves músiques

27/11/2013 |

 

La música contemporània recupera protagonisme a la ciutat de Barcelona amb el nou cicle de concerts organitzats conjuntament per Neu Arts i la Fundació Antoni Tàpies. La iniciativa convoca grups especialitzats en la interpretació del repertori plenament contemporani, com We Spoke, CrossingLines, Experimental Funktion, Triarquía, Victor de la Rosa, o els més habituals BCN216 i Barcelona Reed Quintet, a més de convidar l’improvisador suís Fritz Hauser.

Aquesta primera temporada de concerts 2013-14 ha programat 7 concerts a la Fundació Antoni Tàpies, que inclouen obres estrena de compositors com Masakazu Natsuda, Octavi Rumbau, Agustí Charles, Nuria Núñez Hierro o Dai Fujikura.

El primer concert del cicle, un recorregut pel Japó contemporani guiat pel Barcelona Reed Quintet, se celebrarà el proper dimecres, 27 de novembre, a les 20 h, amb entrada lliure. Des de clàssics contemporanis com Toru Takemitsu o Joji Yuasa, fins als nous valors de la música d’avantguarda nipona: Toshio Hosokawa, Ryo Noda, Masakazu Natsuda (Chanson suspendue, estrena mundial) i Dai Fujikura (Wind Skein, estrena mundial).

El proper concert serà el 22 de desembre, a càrrec del BCN216 amb obres de Luther Adams i David Lang, mentre que el 2014 arribarà amb Víctor de la Rosa i Triarquía, que interpretaran obres de Josep Maria Guix i Olivier Messiaen (29 de gener).

Un dels trets més destacats d’aquest nou festival és que ofereix una programació arriscada i un repertori que combina les noves generacions de compositors i intèrprets amb els grans compositors de les estètiques sonores de la segona meitat del segle XX, com Luciano Berio, Morton Feldman, Witold Lutoslawski, Krysztof Penderecki o Steve Reich. Així doncs, de la nova generació cal destacar la programació d’obres de Raquel García-Tomàs i Octavi Rumbau i la presència en cartell de recents grups apareguts en l’escena de la música contemporània, com Experimental Funktion –format per dos integrants del Quartet Casals, Vera Martínez-Mehner i Jonathan Brown, al costat de Nicolás Ortiz i Erica Wise– o CrossingLines, liderat per Lluís Codera Puzo.

Experimental Funktion oferirà un concert el 26 de març, amb obres de Penderecki, Feldman, García-Tomàs i Lutoslawski, mentre que CrossingLines tocarà el 30 de març obres de Berio, Rumbau, Charles, Andersen i del mateix ensemble CrossingLines. Tots dos grups s’aliaran el 12 d’abril per oferir un programa de més gran format, amb obres de Berio, Feldman, Sciarrino, Grisey i una estrena de Núria Núñez Hierro.

Fritz Hauser. © Beat Presser

Fritz Hauser. © Beat Presser

El cicle acabarà amb la intervenció de Fritz Hauser, el qual, al costat de We Spoke, combinarà la interpretació d’obres d’Steve Reich amb la disciplina en què és un especialista, la improvisació, en un concert que tindrà lloc l’11 de maig de 2014.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet