Ens quedem sense "Amadeus"
25/2/2004 |
La revista especialitzada en divulgació de música clàssica deixarà d'existir aquest mes de febrer.
Amb l'adéu d'Amadeus desapareix un dels grans referents pel que fa a l'acostament de la música clàssica al gran públic (i no només de l'Estat, ja que arribava també a Amèrica del Sud). La cosa ha anat tan ràpida, que ni tans sols han pogut muntar un número especial fent un cop d'ull a aquests 126 números editats fins ara. Només hi ha un editorial signat pel seu director, Juan Carlos Moreno, que sota el títol Se baja el telón, agraeix a col·laboradors, lectors, discogràfiques i entitats el seu entusiasme i suport.
Els motius per tancar la revista són un canvi en la política de l'empresa (un grup editorial que edita revistes de tots els àmbits), que ha dut també al tancament d'Arqueo, revista d'arqueologia, i Mundo Medieval, d'història medieval. Quan Amadeus va néixer tenia molts vincles amb la revista italiana del mateix nom, però actualment només en mantenia la capçalera.
Aquest últim número inclou una entrevista amb un dels millors contratenors de l'actualitat, l'alemany Andreas Scholl i reportatges sobre dos compositors del segle XX: el polonès Witold Lutoslawski i l'italià Luigi Dallapiccola. El CD d'aquest mes i la corresponent guia d'audició és dels concerts per violoncel de Franz Joseph Haydn, en la versió d'Anne Gastinel. La secció de compositors oblidats recorda la música de Mariel Jaëll i a l'apartat de nous valors es pot trobar una entrevista al pianista Daniel Ligorio. Les últimes pàgines estan dedicades com sempre a comentar les últimes novetats discogràfiques.
La trobarem a faltar!
Pere Andreu Jariod
Ritmes.net