Joan Oller, director del Palau de la Música, ens parlava des de Viena d'aquest concert enmig d'“un clima d'eufòria, de satisfacció per l'experiència viscuda”. I afegia: “Era un concert especial, fins i tot per a Viena. Per a l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau representa el començament d'una nova etapa, en què la música és al centre, es busca la projecció internacional i s'aposta per la defensa de la cultura catalana per damunt de qualsevol altra consideració.”
250 cantaires
En aquests dos concerts han actuat amb l'Orquestra Simfònica de Viena, reforçada fins a aplegar 130 músics, i les quatre formacions, que sumaven 250 veus. “Vam assajar junts, vam treballar la sonoritat i vam arribar al concert amb molt bones sensacions”, afirma Joan Oller, i destaca que “l'Orquestra Simfònica de Viena no interpretava els Gurrelieder des del 1998; és una obra espectacular, amb un final efectista, que ens mostra un Schönberg romàntic”.
Segons Joan Oller, tota la gent del Palau de la Música va quedar amb “la sensació d'haver viscut una gran nit, un canvi d'etapa d'una institució que ha patit, i que ara mira cap al futur”. L'Orfeó Català interpretarà avui el Rèquiem de Fauré i una selecció de música catalana a cappella a la Sala Mozart de la Konzerthaus.