Aquest dimarts 4 de desembre al matí s'ha presentat a la seu de la SGAE de Barcelona el Simposi Frederic Mompou en el segle XXI que organitza l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) en col·laboració amb la Fundació Frederic Mompou, el Museu de la Música i L'Auditori de Barcelona, juntament amb altres entitats, organitzen Simposi Frederic Mompou en el segle XXI, que se celebrarà de l'11 i 14 de desembre.
La presentació del simposi, que s'ha realitzat aquest dimarts, ha comptat amb la presència del secretari general de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Font; el director de l'Esmuc, Josep Borràs; el director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats; el president de la Fundació Frederic Mompou, Joan Millà, i els pianistes i professors de l'Esmuc Adolf Pla i Jordi Masó.
Adolf Pla ha destacat la necessitat d'incorporar l'obra de Frederic Mompou al programa pedagògic musical i el fet que la seva figura s'estigui revaloritzant i fent cada vegada més visible cap al futur en aquest nou mil·lenni. Jordi Masó ha detallat les diferents activitats que s'han programat al voltant d'aquest simposi, amb diversos concerts i projeccions de documentals sobre Frederic Mompou cedits per la seva fundació. A més dels concerts que oferiran Masó i Adolf Pla, també cal destacar el concert dedicat al cant amb alumnes de l'Esmuc i el Conservatori del Liceu, el de repertori instrumental amb la participació, entre altres, del cor de l'Esmuc, dirigit per Josep Vila. A més, s'interpretarà la cantata infantil 'L'ocell daurat', el dijous 13 de desembre, amb la participació de la coral infantil l'ARC de l'Escola Municipal de música de Can Ponsic.
Exposició sobre Mompou i Gaudí
Jaume Ayats ha remarcat la voluntat de servei públic que tenen totes les institucions que es troben a L'Auditori i que prenen un tema com el de Mompou per col·laborar i coordinar-se contribuint a la difusió de l a música del nostre país. El Museu de la Música inaugurarà el dimecres 12 de desembre l'exposició 'El so de la llum, Mompou i Gaudí' que uneix l'obra d'aquests dos grans artistes, la música i l'arquitectura a través de l'estudi del pianista Adolf Pla i de la fotografia de Marc Llimargas.
Josep Borràs, director de l'Esmuc, ha agraït totes les entitats col·laboradores, com la mateixa Fundació Frederic Mompou, la Fundació Victoria de los Ángeles, Catalunya Música, l'Anella Cultural, L'Auditori i la SGAE, que també ha patrocinat aquest simposi, juntament amb Banc de Sabadell, Jané Ventura i l'Hotel Hilton. També ha volgut destacar la col·laboració de l'Associació d'Alumnes de l'Esmuc, que participa activament en l'organització d'aquest simposi.
El secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Lluís Font, ha subratllat la necessitat de donar referents artístics com el de Frederic Mompou per aprofundir en el coneixement i com a figura clau en l'evolució de la música catalana. Per a Font, Mompou es pot veure com una metàfora del país, per la seva perseverança, per la capacitat de superar dificultats i de tenir ambicions, i com a artista que representa l'esforç i el somni i que respon a la "geologia" cultural de Catalunya.