ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Narciso Yepes aposta per la qualitat tot i la contenció

27/7/2012 |

 

El Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà cobreixen el pressupost a parts iguals

Periodic

García, Espot i Claret, en la presentació del Festival, ahir. Foto: TONY LARA

el Festival Narciso Yepes arriba al seu 30è aniversari i també commemora la desaparició del seu fundador, ara fa 15 anys, amb un programa eclèctic per a tots els gustos i tots els públics, del 5 al 19 d'octubre, vinents. El Narciso Yepes d'aquest any té un pressupost de 110.000 euros, 10.000 menys que l'any passat, que sufraguen a parts iguals el Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà. Tot i la reducció pressupostària, els organitzadors asseguren que no escatimen esforços per mantenir-ne la qualitat i posar, si cal, el llistó encara més alt. El cònsol de Canillo, Bonaventura Espot, va lamentar ahir que «el tema econòmic sigui notícia cada dia» però també va afegir que «ni el Comú ni la Fundació Crèdit Andorrà, volem baixar el llistó per invertir en aquest esdeveniment que intentem diversificar per arribar al més ampli ventall de públic». Espot va admetre que «mantenir el nivell costa un gran esforç econòmic i tenim que agrair a la Fundació que ens ajuda a desenvolupar amb èxit aquesta cita musical». El cònsol també va recordar que fa 15 anys, Narciso Yepes, «ens va deixar i li volem retre un reconeixement públic, per això inaugurarem un nou carrer a Ordino que portarà el seu nom».

Concert homenatge / Fora del marc del Festival, el 7 de desembre el Trio Yepes, fundat pel desaparegut guitarrista que s'acompanyava dels seus dos fills, oferirà un concert a l'Auditori i el mateix dia també s'inaugurarà el carrer Narciso Yepes. Gerard Claret, director artístic del Festival des de la seva creació, va explicar que «ara que el mestre no hi és els seus fills, Ana i Ignacio completen el trio amb un guitarrista amic, Gerardo Ariaga».

Aquest, però, no serà l'únic homenatge dedicat al fundador del Festival sinó que el cicle debutarà el divendres, 5 d'octubre a les nou de la nit amb un concert de l'ONCA on la guitarra també serà protagonista de la mà del solista Àlex Garrobé. El segon concert, el diumenge a les 12 del migdia, torna a l'escenari original de l'església parroquial d'Ordino amb els solistes de la Jove Orquestra Nacional de Cambra (JONCA) que interpretaran el virtuosisme de Boccherini. La setmana següent a les nou de la nit, arribarà la primera novetat del programa amb la cantant Sílvia Pérez Cruz, «una de les veus més versàtils i més interessants del panorama musical actual» va afirmar ahir Gerard Claret.

Diumenge, 14 d'octubre a les 12 del migdia torna la guitarra amb el jove guitarrista andorrà, Albert Pià que interpretarà ritmes caribenys, argentins i brasilers. L'última actuació del Festival i altra novetat, és el concert de Marlango, el divendres, 19 d'octubre a les 9 del vespre. La banda actuarà per primera vegada a Andorra i presentarà el seu nou treball en llengua castellana Un dia extraordinario. Liderat per l'actiu Leonor Watling, Marlango és un grup espanyol de música pop amb influències de jazz i blues, que també està integrat pel pianista Alejandro Pelayo i el trompetista Òscar Ybarra. Claret va afegir que els concerts de Marlango es caracteritzen per una posada en escena molt acurada i la calidesa que la veu de Watling transmet al públic. La selecció del grup i de Sílvia Pérez, respon a la voluntat de diversificar l'oferta del Festival però també de presentar artistes nous i de qualitat. Claret també va destacar que el concert inaugural del Festival, a càrrec de l'ONCA, visitarà la música estimada per Narciso Yepes. Per això la primera part es dedicarà a les composicions de Turina i Rodrigo i la segona a la 5a simfonia de Franz Schubert que «s'adapta molt bé a la resta del programa».

GLÒRIA GURDÓ
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet