Els Concerts de Brandenburg i Raimon cantant Espriu, aquest febrer a l'Auditori
4/2/2004 |
Aquest febrer, la programació de l'Auditori presenta dos plats forts. Els Concerts de Brandenburg, de Bach, d'una banda, i Raimon cantant els poemes de Salvador Espriu, de l'altra, són les principals propostes. A més, continua la música de l'OBC i el cicle de concerts en família La màgia de la veu amb els sentits, entre d'altres propostes.
Acabats ja els concerts d'Any Nou i la programació de gener, l'Auditori arrenca el mes de febrer amb nou propostes que van des de la música de Bach fins a la de Haydn, passant pels concerts de cambra, la poesia cantada, l'orquestra simfònica de les Balears i les cançons d'arreu del món.
El mes comença amb la música de Txaikovski, en una proposta que s'estrena els dos darrers dies de gener i acaba el primer dia de febrer. Es tracta de La simfonia a Rússia: Txaikovski, que inclou tres concerts del gran compositor hongarès dirigits per José Serebrier i interpretats per tres grans músics.
A continuació, els dies 6, 7 i 8 de febrer arriba un dels plats forts del mes amb els famosos Concerts de Brandenburg de Bach. Sota el càrrec de Robert King, un dels directors britànics més prestigiosos, i amb l'orquestra simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
Com ja es va fer durant el mes de gener, els dies 7 i 21 de febrer torna Wilmoweh. La màgia de la veu amb els sentits, un concert en família per apropar als més petits música de diferents cultures. Una proposta que invita a compartir i cantar amb cants africans, cant gregorià, òpera, rap i cançons populars d'arreu del món.
Raimon canta poemes d'Espriu
El 13 de febrer és el torn de Raimon. El cantant i escriptor de Xàtiva, autor de temes tan cèlebres com Al vent cantarà alguns dels poemes més coneguts de Salvador Espriu en un únic concert. Per a l'ocasió, Raimon estarà acompanyat de gairebé una desena de músics.
Febrer continua amb dos concerts els dies 14 i 15 de l'Orquestra Simfònica de les Balears que, dirigida per Edmond Colomer, interpretaran diverses peces d'autors com Brahms i Baltasar Samper. I el 16 de febrer els professors de l'OBC interpretaran el Quintet de corda, de Bruckner, en un nou concert de música de cambra. Els professors tornaran a pujar a l'escenari de l'Auditori el dia 23, aquest cop per interpretar tres peces de tres músics.
Els dies 20, 21 i 22 de febrer arriba Música del Nou Món II. El conegut director Eiji Oue -alumne directe de Leonard Bernstein- ofereix una obra per a violí, cordes i percussió del mateix Bernstein amb la presència del concertino de l'OBC a la part solista. Completa l'actuació la Tercera Simfonia d'Aaron Copland, que barreja elements del jazz i de la música popular americana.
Finalment, els dies 27, 28 i 29 de febrer és el torn de Haydn a Londres. Després d'haver dirigit els festivals Mozart de l'OBC dels anys 1997 i 1999, Christopher Hogwood torna per oferir música del Classicisme. En aquest cas, l'autor escollit ha estat el compositor austríac Franz Joseph Haydn. De les 104 simfonies del prolífic músic, Hogwood n'ha triat la darrera, després de la qual Haydn, ja amb 63 anys, va abandonar el gènere i va dedicar els darrers anys de la seva vida a la composició de misses i oratoris. Entre aquestes peces, hi ha la impressionant Missa Nelson.
Sandra Panaigua
Canal Cultura