20/2/2012 |
El Palau de la Música s’afegeix a la llarga llista d’institucions culturals que s’apliquen la tisora. Entre les mesures més remarcables, hi ha la reducció de sou i jornada laboral del Cor de Cambra és una de les iniciatives per afrontar la disminució d’ingressos i garantir la qualitat i continuïtat de la formació.
Les mesures que pren el Palau es deuen a la reducció d’ingressos provinents de les subvencions. Per això, s’ha adaptat la despesa de l’activitat de concerts: els abonats de Palau 100 han incrementat sensiblement (han passat de 600 a 720 aproximadament), i per la resta de cicles es manté l’ocupació. També s’ha augmentat el preu de les visites guiades, de 12 a 15 euros. Alhora, la botiga s’ha traslladat dins del mateix edifici, que s’inaugurarà aquest mes de març, per tal d’augmentar els ingressos.
Pel que fa a la reducció de despeses, el Palau de la Música ha implementat una sèrie de mesures centrades en la seva contenció i la viabilitat de l’estructura global de la casa. En aquest sentit s’ha desenvolupat durant les darreres setmanes un ajust de personal a partir d’un procés de baixes voluntàries, prejubilacions, excedències i reduccions de sou. Aquests ajustaments, juntament amb la reformulació del model del Cor de Cambra, i sumats a les mesures que s’han portat a terme en la mateixa direcció al llarg dels darrers dos anys, significaran a 31 de desembre de 2012 una reducció del 20% de la despesa estructural de la plantilla del Palau de la Música Catalana.
Amb l’objectiu de mantenir el cor professional, s’ha arribat a un acord amb els seus integrants, després de diversos mesos de negociacions, per tal d’adaptar la despesa a l’activitat del cor en el context econòmic que viu l’Entitat, vetllant per mantenir-ne la qualitat artística i garantint la projecció, maduresa i continuïtat del cor professional. El Cor de Cambra ha passat a funcionar, a partir d’aquest mes de febrer, per produccions, garantint un 75% del sou a tots els seus integrants amb una reducció de la jornada d’un 35%.
TimeOut