ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

La natura protagonitza el Concert de primavera

22/5/2017 |

 

La segona part de l’audició ha estat dedicada als animalsConcert, Primavera, Jonca, Ordino

El Concert de primavera de la Jonca, ahir a Ordino. Autor/a: ANA / J. R.
L’Auditori Nacional d’Ordino ha estat l’escenari una vegada més del Concert de primavera, que organitza la Fundació ONCA –formada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà–, amb la participació de les escoles de música del país i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca). Un concert que com ja és habitual, no va deixar ahir cap butaca buida.


El director convidat, Albert Gumí, va destacar la participació de professors i alumnes –uns 150 en total– en aquesta actuació, ja que «combinem gent amb experiència i alumnes que trepitgen per primer cop un escenari, un bon còctel perquè hi hagi molta emoció». Gumí també va indicar que el concert l’ha integrat «un repertori de peces molt variat, amb obres molt rellevants relacionades amb la natura i una segona part més lligada als animals».


En aquest sentit, la natura ha estat el tema principal del concert, que s’ha dividit en dues seccions. Una primera a càrrec de la Jonca sota el títol El paisatge sonor d’un dia a la natura, que s’ha basat en peces reconegudes vinculades amb la natura i els paisatges com Llegenda d’Antonín Dvorák, Puigsoliu de Joaquim Serra o Capvespre de Ralph Vaughan Williams, entre altres.


La segona secció, on també hi han participat les diferents escoles del país s’ha centrat en l’obra Animalari de l’escriptor Enric Larreula. Tot un seguit de suites de cançons que han permès al públic sentir diferents animals com la cuca, el camell, el grill, la puça, el cargol i el pop. Tots ells representats mitjançant un conjunt de melodies. El director va recalcar que aquesta col·laboració entre la Jonca i les diferents escoles «permet donar alternatives als més joves perquè puguin tastar el que és tocar amb una gran orquestra simfònica», informa l’ANA.
Larreula va explicar que ja havia sentit en alguna ocasió les seves obres en versió musical, tot i que va reconèixer que «aquí agafa una dimensió extraordinària amb tota aquest gent tocant, a més el lloc és ideal». Enguany han participat un total de sis centres musicals, ja que per primera vegada s’ha incorporat l’Escola de Música de les Valls del Nord.



El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet