ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Gran aportació a l'any Llull

Gran aportació a l'any Llull

Classificació temàtica: Sense classificar


Ramon Llull

Temps de conquestes, de diàleg i desconhort

La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI

Jordi Savall, director

Sílvia Bel i Jordi Boixaderas, recitadors

W. Bouhassoun, L. Elmaleh, M. Rahal, H. Güngör, Y. Tokcan, M.C. Kiehr, P. Bertin, D. Sagastume, V. Sordo, Ll. Casamajó, F. Zanasi, D. Carnovich

AVSA9917

AliaVox

Recomanat per Catclassics

Aquest nou projecte de Savall constitueix tot un homenatge a Ramon Llull en la commemoració dels 700 anys de la seva mort, el 1316, amb la ferma voluntat de donar-lo a conèixer. Bastit al voltant de la gran tasca de recerca històrica i literària a càrrec de l’actual director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i Sergi Grau.

Completíssim document que s’estructura a partir de l’evocació dels moments més importants de la vida de Llull, unes dècades on era molt present la coexistència, cal dir que no sempre amistosa, de les tres cultures mediterrànies: jueva, cristiana i musulmana. 

Enregistrat al concert del Saló del Tinell de Barcelona recull la banda sonora d’aquells temps: la Mallorca musulmana abans de la conquesta de Jaume I, amb taksims i danses moresques, les Mawachah i els planys àrabs; juntament amb les cançons, sirventesos, planys i danses profanes de trobadors de les Corts de Pere II, Alfons II i Jaume II.

Aquest recorregut històric de 1200 a 1442 al llarg de 2 CD s’acompanya d’alguns dels textos més importants de Llull recitats per Sílvia Bel i Jordi Boixaderas on es palesen la seva voluntat sempre present en Llull per educar i convèncer amb arguments mitjançant el diàleg i la dialèctica raonada.

Al servei d’aquest objectiu Savall, al front de La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, i acompanyat d’excel·lents intèrprets siris, marroquins, siris i grec, ens recrea la música i l’esperit d’aquell temps llunyà amb la força del directe.

Imprescindible per la seva gran bellesa artística i coneixement.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet