ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Integral de piano de Joan Guinjoan

Integral de piano de Joan Guinjoan

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Joan Guinjonan. Integral de piano

volums 1 (79'56) i 2 (60'22)

José Menor, piano

 

Columna Música

Interessant aposta de Columna Música editant la integral de la música de piano del compositor català Joan Guinjoan, que va presentar-se amb la presència del compositor i de l’intèrpret, José Menor, el passat 30 d’octubre a la Biblioteca de Catalunya de Barcelona. Intèrpret primer i després director i compositor Guinjoan sempre s’ha mogut a l’avantguarda musical i ha destacat pel seu fort caràcter pedagògic i de divulgació que el van portar a la creació de la formació cambrística Diabolus in Musica, grup referent en estrenes d’obres contemporànies.

Familiaritzat amb les tècniques compositives actuals el seu innat eclecticisme i independència fa que tot i conèixer i emprar els llenguatges propis de la contemporaneïtat musical (serialisme, elements folklòrics, ... ) els posi sempre al servei d’un seu objectiu final i més transcendent: interrogar-se sobre la forma d’expressar-se i fer-ho sempre des d’una nova perspectiva cercant les màximes capacitats expressives de l’instrument. Probablement aquest sigui el motiu pel qual la seva audició és difícil i la interpretació encara més. Per aquest motiu cal aquí ressaltar com es mereix la gran tasca de José Menor. L’obra de Guinjoan requereix dedicació i esforç, fins i tot ‘exigència física notable’ com el propi pianista admet en el llibret del volum 1.

El volum 1 proposa obres dels 60s i 70s i en destaca Jondo peça que desplega una gran gamma de matisos expressiusestrena en gravació de Células 3 obra de 1968, revisada el 1992. En el segon, podem resseguir la constant evolució del compositor, ara més interessat pel format petit, la miniatura en ocasions i on hi destaca Au revoir barroco que obre el disc i una nova primera edició, Tempo breve, de 2006.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet