ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Goerne torna a fer-ho
Goerne torna a fer-ho

Goerne torna a fer-ho

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Matthias Goerne, baríton

Christoph Eschenbach, piano

Schwanengesang D. 957, Herbst, D. 945

Piano Sonata D. 960

HMC 902139.40

1h50'40

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Quan la Susanna va fer-me arribar el 6è. volum de la Schubert Edition que està duent a terme des de fa uns anys Matthias Goerne ja sabia que li posaria la ‘C’ de recomanació de Catclàssics. Per què aquest cop havia de ser diferent? Amb Goerne sempre és igual.

 

Com és aquest disc? Els hi faré un titular: només per escoltar el primer i el darrer dels lieder del CD ja valdria la pena comprar-lo. És cert que el Schwanengesang conté alguns dels més inspirats lied de Schubert. És cert també que el fet que sigui de la darrera música escrita per Schubert li afegeix un plus. Però la forma com Goerne interpreta per exemple ‘Liebesbotschaft’ o ‘Die Taubenpost’ és realment excepcional. Aquesta col·lecció dels lieder de Schubert que està duent a terme acompanyant-se de pianistes de primer nivell (Leonskaja, Metzmacher, Helmut Deutsch) o ara amb Christoph Eschenbach, serà de referència durant anys i anys. Mathhias Goerne interpretant Schubert és el Fischer-Dieskau del segle XXI.

 

A més, aquest cop Harmonia Mundi ens regala amb un segon disc amb la Sonata D. 960 majestuosament interpretada per Eschenbach qui demostra aquí, que molt abans de ser un reconegut director d’orquestra, és un pianista com pocs. D’aquells que s’endinsa en l’essència de l’obra, que l’entén, que se la fa seva. Parin atenció a la meravellosa lectura d’un Andante sostenuto ingràvid, calm.

 

Comprar-lo aquí.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet