ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Gotes de talent rus

Gotes de talent rus

Classificació temàtica: Sense classificar


Rachmaninov, Vêspres

Tchaïkovski, Simfonia nº 6

Moussorgski, Tableaux d'une exposition

Hiller, Gatti, Engerer

HMX 2908385.87

Harmonia Mundi

Harmonia Mundi tira de fons d’armari i sota el títol ‘Tresors de Rússia’ presenta junts tres CD editats fa anys. Es tracta del recull d’obres per a piano de Moussorgski que a finals dels vuitanta va interpretar Brigitte Engerer; la Simfonia Patètica i la Serenata per a cordes de Txaikovsky per la Royal Philharmonia Orchestra dirigida per Daniele Gatti i unes poc conegudes Vespres de Sergei Rakhmaninov, a càrrec dels Estonian Philharmonic Chamber Choir sota la direcció del seu titular, Paul Hillier.

Del disc d’Engerer el més destacable és poder escoltar la versió per a piano dels Quadres d’una exposició –normalment més trobada la versió orquestrada per Ravel-; del de Txaikovsky la molt ben bastida Patètica, especialment en el moviment inicial i de Rakhmaninov la sorpresa de com un músic que normalment es coneix pel seu gran virtuosisme pianístic pot també crear una música d’una gravetat i profunditat com aquestes obres inspirades en la litúrgia ortodoxa russa.

Tot i tractar-se de tres bons discs considero que la raó de ser del conjunt no acaba de lligar. No hi ha un argument comú, més enllà de l’evident procedència geogràfica i certa contemporaneïtat. Un recull d’impressions de la música russa en les vessants de cant coral, piano i orquestra, amb escassa vinculació interna.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet