ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Un Stabat Mater de Josep Pla

Un Stabat Mater de Josep Pla

Classificació temàtica: Música sacra


Manuel i Jose Pla

Stabat Mater, Salve Regina

Raquel Andueza, Pau Bordas

Orquestra Barroca Catalana, Olivia Centurioni, directora.

La mà de Guido

Una de les coses que més m’agrada de la música clàssica és que per molt que en sàpigues sempre queden moltes coses interessants per descobrir. Ningú sap ben bé el patrimoni que es manté adormit des de fa segles en biblioteques o esglésies d’arreu d’Europa.


Gràcies a l’esforç de professionals amants de la música i d’algunes institucions com el Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni cultural català és possible,malauradament només molt de tant en tant, fer surar a la superfície petites joies del nostre patrimoni. Aquest CD de La Mà de Guido recupera de l’oblit obres religioses inèdites dels germans Pla; en concret del Manuel i d’en Josep. Intèrprets d’oboè de fama internacional, van madurar musicalment a Alemanya i Anglaterra. Sovint és complicat identificar amb exactitud la mà darrera de cada obra ja que acostumaven a signar només amb el cognom.


Del CD que avui comento destaca l’Stabat mater de Josep Pla, germà petit que va morir als 34 anys tornant d’una gira per Itàlia. Peça de gran intensitat tràgica que va ser dedicada al Compte de Peñaflorida, per a conjunt de corda i dues trompes amb orgue com a baix continu, és magníficament interpretada per la soprano navarresa Raquel Andueza, especialista en aquesta mena de repertori.


La resta d’obres que completen aquest CD són el Salve Regina de Manuel Pla amb la interpretació del baix barceloní Pau Bordas i cançons i seguidilles del mateix compositor.


Magnífica la sonoritat de l’Orquestra Barroca Catalana dirigida per la italiana Olivia Centurioni. Formació especialitzada en la interpretació històrica del repertori del XVII i XVIII focalitza la seva atenció en la recuperació i divulgació de músics catalans.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet