ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Historias de la historia de la música

Historias de la historia de la música

Classificació temàtica: Sense classificar


Lawrence Lindt: Historias de la historia de la música

Ma non troppo, Ediciones Robinbook. Barcelona 2011 (237 pàgs.)

IBSN: 978-84-96222-36-8

Ma non troppo. Ediciones Robinbook

Aquesta és la cinquena aportació de Ma non troppo sobre anècdotes i curiositats musicals, al marge del recopil•latori de cites A capella d’Ian Crofton i Donald Fraser. L’ interès mostrat per l’editorial en aquesta matèria és excessiva i al costat de la reedició innecessària de part del seu catàleg -gairebé sense esmenar errors- és l’ única via de supervivència comercial. Com a mínim, els resultats són molt més dignes que els de Dando la nota del propi Lindt i El libro de humor de los músicos de Groce, dos insubstancials antecedents.

Historias de la historia de la música sembla prendre el títol d’un cèlebre llibre del reconegut historiador Carles Fisas (Historias de la historia). Es tracta de la que podria ser la tercera part d’ Así como suena, a càrrec de l’ escriptor i periodista musical nord-americà Lawrence Lindt. Lindt torna a oferir un ampli recull de successos el format i el plantejament general del qual emula el Sotto voce de Roger Alier, un dels primers volums editats pel segell barceloní.

Tots aquests llibres formen un compendi que es complementen en la distribució de temes. Són un producte atractiu i de laboriosa recerca que, sota una correcta edició, faciliten una lectura amena, entranyable i a vegades instructiva. No obstant això, hi ha una gran quantitat de títols divulgatius, sense traducció castellana ni catalana, de creació recent que la política comercial del segell desestima. És una llàstima que plogui sobre mullat i que l’editorial no dignifiqui un catàleg que en els seus inicis apuntava maneres.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet